En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Firavunlar dönemi bitti

16 Şubat 2011 14:10 tsi
Kurtulmuş Türkiye Gazetesi'ne gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türkiye Gazetesi`nin geleneksel hale getirdiği "Konuk Genel Yayın Yönetmeni" toplantısına katılan Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Kurtulmuş gündemdeki konuları değerlendirdi.
Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye`deki siyasetin mutlaka yeniden formatlanması gerektiğini söyledi. Türkiye Gazetesi`nin geleneksel hale getirdiği "Konuk Genel Yayın Yönetmeni" toplantısına katılan Prof. Dr. Kurtulmuş, Türk siyasetindeki üslup kirliliğini eleştirdi. Kurtulmuş, "Türk siyaseti 1970`lerden kalma dili kullanıyor. Partiler bunu bilinçli yapıyor. Birisi darbe ile insanları korkuturken diğeri `darbeseverlik` yapıyor. Sağcılık-solculuk, Kürtlük-Türklük, Alevilik-Sünnilik, Şeriatçılık-Laiklik gibi karşıtlık üzerine kurulan siyaset halkı bölüyor. Siyasetin yöntemi kavga üzerine kurulmuş, muhtevası da boş. Ekonomiden tutun Türkiye ve İslam dünyasındaki bütün gelişmelere kadar kimsenin pek projesi yok" dedi.

KARŞITLIKLARI KULLANIYORLAR

Parti olarak ısrarlı bir şekilde adalet, hakkaniyet özgürlük ve ülkenin yeniden dizaynı meselesini işlediklerini kaydeden Kurtulmuş, "Adalet özgürlük, ahlak ve hakkaniyet gibi değerlerle Türkiye yeniden yapılandırılmalı. Bu yeni üslup ve dille bölge siyasetini de etkileyecek bir soluk oluşturmak gerekiyor. Türk siyasetinin yöntemini değiştirmeyi, muhtevasını da zenginleştirmeyi planlıyoruz. Bunun zor olduğunu biliyoruz ama milletin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

Türkiye`de son günlerin en çok tartışılan operasyonu olan Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarına da değinen Kurtulmuş şöyle konuştu: "Ucu kime dokunursa dokunsun bu işte mutlak suretle sonuna kadar gidilmeli ve suçu olanlar cezalandırılmalıdır. Siyaset kesinlikle müdahil olmamalı."

FİRAVUNLAR DÖNEMİ BİTTİ

Önce Tunus`ta ardından Mısır`la devam eden ve bütün Kuzey Afrika ile Orta Doğu bölgesini saran halkın estirdiği dalgalara da değinen Kurtulmuş, `Firavunlar ve Karunlar döneminin bittiğini` kaydetti. Kurtulmuş şunları söyledi:

"Tunus, Mısır, Yemen, Cezayir ve diğer ülkelerin halklarının yanında olmalıyız. Halk hareketlerinin olduğu ülkelerde korkunç bir yoksullaşma var. İslam coğrafyasındaki gelir dağılımındaki adaletsizlik had safhada. Şu anda yaşananlar bir medeniyet krizidir. Batı medeniyeti unsurlarını ve ilkelerini kaybetti. Yeni kırılmalar olacaktır.


Türkiye Gazetesi

 




Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,914 µs