En Sıcak Konular

Obama'dan Bush ve Merkel'e madalya

16 Şubat 2011 10:00 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, aralarında eski ABD Başkanı George H.W.Bush ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de bulunduğu 15 kişiye topluma olan katkılarından ötürü Özgürlük Madalyası verdi.

Obama, Beyaz Saray'da düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl ödüle layık görülenlerin, "kim olduğumuza ve kim olmak istediğimize dair en iyileri ifşa ettiğini" söyledi.

ABD'de sivillere verilen en yüksek sivil nişan olan Özgürlük Madalyası, ABD'nin ulusal güvenliğine, dünya barışı ve kültürüne ve diğer önemli kamusal ve özel girişimlere katkıda bulunanlara takdim ediliyor.

Obama, törene katılamayanAlmanyaBaşbakanı Merkel'in, eski Doğu Almanya'da büyüdüğü yıllarda özgürlüğün hayalini kurduğunu belirterek, "Berlin Duvarı nihayet yıkılıp, Almanya birleştiğinde, Merkel de kendi bariyerlerini kırıp, Almanya'nın ilk Doğu Alman ve kadın başbakanı oldu" dedi.

Merkel'in hikayesinin, tüm dünyadaki insanlara ilham kaynağı olduğunu kaydeden Obama, "güvenilir bir küresel ortak ve dost" olarak tanımladığı Merkel'e ödülünü, yakında ABD'ye düzenlemesi beklenen resmi ziyareti sırasında takdim etmeyi istediğini belirtti.

Obama, ömrünün yaklaşık 70 yılını kamu hizmetine adayan 86 yaşındaki eski ABD Başkanı George H.W.Bush için de, "Hayatı, kamu hizmetinin asil bir meslek olduğunu gösterdi. Alçakgönüllülüğü ve terbiyesi, Amerikan ruhunun en iyisini yansıtıyor. Onu tanıyanlar bilir, o gerçek bir beyefendi" ifadesini kullandı.

Törende, geçen ağustos ayında Afganistan'da Taliban tarafından öldürülen göz doktoru Tom Little da ödüle layık görüldü. Obama, Little'ın ödülünü eşi Elizabeth'e takdim ederken, Little'ın sunumu sırasında duygusal anlar yaşandı.

Törende ödül alan diğer kişiler ise şöyle sıralanıyor: "Şair ve yazar Maya Angelou, ünlü yatırımcı Warren Buffett, sanatçı Jasper Johns, Nazi soykırımından kurtulan Gerda Weissmann Klein, ünlü çello sanatçısı Yo-Yo Ma, sivil haklar aktivisti Slyvia Mendez, Amerikan ProfesyonelBasketbolLigi NBA takımlarından Boston Celtics'in eski kaptanı ve NBA'deki ilk siyahi antrenör olan Bill Russell ve eski ABD başkanlarından John F.Kennedy'nin kız kardeşi, Amerikalı diplomat Jean Kennedy Smith, Kongre üyesi John R.Lewis, Amerikalı eski beyzbol oyuncusu Stanley F.Musial, işçi hakları savunucusu John J.Sweeney ve çevre savunucusu John H.Adams".

aa



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,888 µs