En Sıcak Konular

Haberal'a yeni hastane yaradı

16 Şubat 2011 08:20 tsi
Haberal'a yeni hastane yaradı Adli Tıp Kurumu uzmanlarının 'ölümcül bir hastalığı bulunmadığı' şeklindeki raporu üzerine 21 aydır kaldığı konforlu odasından çıkarılan Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'a yeni hastane ortamı yaradı.

Haberal turp gibi!

Raporlar, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ndeki odasında cep telefonu, interneti ve bilgisayarı olmayan Haberal'ın, 'turp gibi' olduğunu ortaya koyuyor.

Adli Tıp Kurumu uzmanlarının raporu üzerine yaklaşık 21 aydır kaldığı ve internet üzerinden dizi seyrettiği hastane odasından çıkarılan Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'a bir şok da yeni hastanesinden geldi. Haberal'ın, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde yapılan tetkikleri sonucunda sağlığının normal olduğu ve yatılı tedaviyi gerektirecek bir sağlık probleminin bulunmadığının tespit edildiği öğrenildi.

YENİ HASTANE YARADI

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu uzmanları Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ı, 21 aydır yattığı hastaneden çıkaran rapor hazırlamıştı. Adli Tıp Kurumu Başkanvekili Uzman Doktor Yüksel Aydın Yazıcı, Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanvekili Op. Dr. Mustafa Oktan Aktürk ve Dr. Osman Karakaya imzalı raporda Haberal'a, "EKG, Ekokardiyografi, eforin EKG, Holter EKG ve Koroner anjiyografi yapıldığı, sonuçlarının değerlendirilmesinde verilerin hastaya öngörülen hayati risk ile tam olarak bağdaşmadığı izlenimi elde edilmiştir" denildi. Bunun üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki odasından çıkarılarak Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılan Haberal'a yeni hastanesi yaradı. Sağlık kontrolünden geçirilen ve 24 saat gözetim altında tutulan Ergenekon sanığının yapılan tüm testlerden 'başarıyla' geçtiği öğrenildi.

YATMASINA GEREK YOK

Yeni hastanesine nakli yapılan Mehmet Haberal'ın, kurşun geçirmez camlara sahip konforlu odasında fazla kalamayacağı ileri sürülüyor. Çünkü, internet bağlantısına izin verilmeyen, bunun yanında bilgisayar ve cep telefonu kullanımının da yasak olduğu Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde Haberal'ın sağlığının 'gayet yerinde' olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Haberal'a burada 'EKG, Ekokardiyografi, eforin EKG, Holter EKG ve Koroner anjiyografi' gibi testler yapıldı. Bu testler sonucunda Ergenekon sanığı Haberal'ın 'hayati risk taşımadığı' ortaya çıktı. Hastanenin kalp ve damar hastalıklarında uzman doktorları tarafından yapılan tüm tetkiklerde Haberal'ın yatarak tedavisini gerektirecek bir sağlık sorunun bulunmadığına dikkat çekildi. Haberal hakkında tutuklama kararı bulunmasına rağmen yaklaşık 21 aydır sağlık sorunları gerekçesiyle cezaevine girmemişti.

SAVCILIK RAPORU BEKLİYOR

Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yatan Mehmet Haberal ile ilgili son karar yine Adli Tıp Kurumu tarafından verilecek. Hastane uzmanları tarafından hazırlanan rapor, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilecek. Kurum rapor doğrultusunda mütalaalarını ve sağlık durumunu içeren bir raporu savcılığa verecek. Savcılık da bu rapor doğrultusunda Mehmet Haberal'ın cezaevine gönderilip gönderilmeyeceğine karar verecek. Haberal, bir süre önce hakkında tutuklama kararı veren ve itirazını reddeden hakimlere açtığı tazminat davasını kazanmış ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da bu kararı onaylamıştı. Hakimlerin avukatlarının 'karar düzeltme talebi' üzerine yargıçların ödeyeceği tazminat miktarı için yapılacak olan görüşme Hukuk Genel Kurulu'nun kararını bekliyor.

Son karar Adli Tıp'ın

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sevk edildiği hastanedeki tetkiklerinin henüz bitmediği öğrenildi. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan açıklamada, tedavinin kardiyak ve biyokimyasal testlerin yeniden yapılarak güncellenmesinden ibaret olduğu ifade edilirken "Tıbbi durum ile ilgili son karar mercii Adli Tıp Kurumu'dur" denildi. İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Haberal'ın bu hastanede yapılan tetkiklerinin birkaç gün içerisinde tamamlanarak Adli Tıp'a gönderileceği öğrenildi.

Yapılan açıklamada Haberal'ın, hastaneye gelmesini müteakiben tetkiklere başlandığı belirtiliyor. Hastanenin nihai karar merci olmadığı vurgulanan açıklamada, İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü'nde yapılan kardiyak ve biyokimyasal testlerin güncellendiği vurgulanırken, sanığın tıbbi durumu ile ilgili son karar mercinin Adli Tıp Kurumu olduğu hatırlatılıyor. Merkezi sistem üzerinden 24 saat gözlem altında olan Haberal'ın hayati fonksiyonlarının geldiği günden itibaren 'normal' olarak devam ettiği açıklanırken, sürecin birkaç gün içinde netlik kazanması bekleniyor.

yenişafak



Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,052 µs