En Sıcak Konular

İbrahim Üzülmez Beşiktaş'a veda etti

15 Şubat 2011 16:25 tsi
İbrahim Üzülmez veda konuşması için basın toplantısı düzenledi. Yıldırım Demirören'in de katıldığı toplantıdan satırbaşları şöyle.

Demirören: 37 yaşındaki kaptanımızı kadro dışı bırakıp, A2 takımına göndermezdim. Ben bir oğlumu kaybettim ama İbrahim'e jübile teklif ediyoruz.

Demirören: Kadro dışı kararını hocamız verdi biz de uyguladık.

Üzülmez: "Başkan bu toplantıda yanımda olmak istedi ben de saygımdan kabul ettim."

Üzülmez:: Ankaragücü maçında uğradığım hakaret karşısında kendimi kaybettim. Ben bir kişi hariç kimseyle kavga etmemeiş bir oyuncu olarak hassasiyetimi kamuoyunun takdirine, beni bu şekilde davranmaya mecbur bırakan arkadaşımı da vicdanı ile başbaşa bırakıyorum.

Demirören Kadro dışı kararını hocamız verdi biz de uyguladık.

Üzülmez: Bugün benimle vedalaşan personel kardeşlerimi de gözyaşlarıyla görünce, görevimi layıkıyla yaptığımı düşündüm. Tabiiki güzel bir şekilde bırakmak isterdim ancak alehime yapılan bu davranış karşısında kendimi kaybettim. Karar artık verildi. Benim üzerime düşen görev, 11 yıl şerefle hizmet ettiğim Beşiktaş'a aynı şekilde veda etmektir. Ben Beşiktaş'a hiçbir zaman zarar verecek bir harekette bulunmadım. Beni ben yapan, bu camia ve taraftardır. Bundan sonraki kariyerimle ilgili ne karar alırsam alayım, bundan sonra her zaman Beşiktaş'ı kalbimde taşıyacağımı belirtmek isterim. Bu şekilde kulüpten ayrıldığım için çok üzgünüm. Ancak basın mensupları olarak siz de beni tanıyorsunuz ve bir yanlışım varsa sizlerden de özür diliyorum.

Demirören: Lider olan kaptan herkese örnek olmak zorundadır. Bizim vizyonumuz dünya kulübü olmaktır. Dünyanın takip ettiği Beşiktaş'ta bu hareket kabul edilemez.

Demirören: Beşiktaş'ta artık bazı şeyler değişti. Eskiden olan olaylar antrenman sahasındaki soyunma odasında olmuştur. Buradaki olay Ankaragücü maçında soyunma odasında olmuştur. Artık Beşiktaş'ta bazı şeyler değişti ve bazı kurallar artık uyglanmak zorundadır.

Kaptanlıklarla ilgili bir soruya ise;

Demirören: Yeni bir kaptanlık yapısı oluşturacaklarını söylerken bu toplantının demokratik bir ortamda Türkiye'de ilk kez yapıldığını ve bu konuşmalardan sonra fazla yoruma gerek kalmadığını söyledi.

Demirören: Altyapımız her zaman Üüzlmez'e açıktır. Her zaman bizde hoca olarak çalışabilir. Ancak Beşiktaş'ın kuralları ve örf ve adetlerine uymak zorundayız. Biri bir yerde Beşiktaş kaptanı bir futbolcuyu dövdü dese Türk futbolu kaybeder.

Üzülmez: Dövme kelimesi yanlış, kimseyi dövmek kimsenin haddine değildir.

Demirören: Tabiiki dövme değil, yumruk atmadır. Ben bunu genel söyledim. Saha içinde her futbolcu küfür edebilir. Ediyor da.

Üzülmez: Ama kimse kimsenin yüzüne bakarak bunu yapamaz. Ben 37 yaşında iki çocuk babasıyım.

Demirören: Bu oyuncu Üzülmez dışında bir oyuncu olsaydı, takımın dönüş uçağında bile olamazdı.

Bundan sonra ne yapmak istediği ve futbola devam edip etmeyeceği ile ilgili bir soruya da;

Üzülmez: Fiziki olarak kendimi iyi hissediyorum. Oynayabilecek durumdayım ama kararımı vermedim. Kısmet. Ancak şu anda bu olayın üzüntüsünü sizlerle paylaşıyorum.

 

Beşiktaş, İbrahim Üzülmez'i gönderdi

Beşiktaş'ta perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Dinamo Kiev maçı öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Yıllardır Siyah-Beyazlı takımda forma giyen ve kaptanlık görevini üstlenen İbrahim Üzülmez'le yollar ayrıldı. Üzülmez'in daha önce de kavga ettiği ikinci kaptan İbrahim Toraman'ı, Ankaragücü maçının devre arasında yumrukladığı, Teknik Direktör Bernd Schuster'in olaya şahit olduğu öğrenildi.

 

Beşiktaş, 1-0 kaybettiği Ankaragücü maçının ikinci yarısına İbrahim Üzülmez-İsmail Köybaşı değişikliğiyle başlamıştı. Herkes bunu Teknik Direktör Bernd Schuster'in bir hamlesi olarak değerlendirmişti. Ancak işin perde arkasında farklı bir gelişmenin yattığı ortaya çıktı. Kaptan İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman arasında soyunma odasında önce tartışma yaşandığı, ardından Üzülmez'in Toraman'ı yumrukladığı, Toraman'ın bu harekete cevap vermediği öğrenildi. Bir anda ortalığın karıştığı ve arbedeye şahit olan Bernd Schuster'in oyuncu değişikliğine gittiği belirtildi.

Olay duyulunca dün akşam yönetim kurulu olağanüstü olarak Başkan Yıldırım Demirören'in evinde toplandı. Olay enine boyuna masaya yatırıldı ve İbrahim Üzülmez'in sözleşmesinin feshedilmesine karar verildi. Olayın detaylarının sorulduğu Schuster ise, "Ben hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. Gereği neyse onu yapın." şeklinde görüş bildirdi.

İbrahim Üzülmez'in takımdan ilişiğinin kesilmesine Alman çalıştırıcı onay verdi. Siyah-Beyazlı idareciler, tarafları dinledikten ve teknik heyetin raporu sonrası İbrahim Üzülmez'in Beşiktaş'taki kariyerine nokta koydu. Siyah-Beyazlı kulüp, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "13 Şubat 2011 tarihinde oynanan Ankaragücü-Beşiktaş müsabakasının devre arasında soyunma odasında futbolcumuz İbrahim Üzülmez'in sebebiyet verdiği sportmenliğe aykırı davranış neticesinde, teknik heyetimizin verdiği rapor sonrası yönetim kurulumuzun bugün olağanüstü yaptığı toplantıda konu değerlendirilmiş ve İbrahim Üzülmez'in sözleşmesinin feshedilerek kulübümüz ile olan ilişkisinin kesilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir."

Beşiktaş'ta Üzülmez ile Toraman arasında yaşanan kavga ilk değil. 4 Temmuz 2008 tarihinde Avusturya kampında ikili büyük bir kavga yaşamış ve dakikalarca yumruklaşmıştı. Yönetim o gün iki futbolcuyu da kadro dışı bırakmıştı. Bir süre sonra iki kaptanı barıştıran yönetim, iki oyuncuyu da affederek Siyah-Beyazlı formayı giymelerinin önünü açmıştı. Aradan geçen yaklaşık 3 yıllık süreçte ikili arasındaki soğukluk devam etti. Ankaragücü maçının devre arasındaki olay sonrası Üzülmez, Beşiktaş'tan gönderildi.


ZAMAN

 




Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs