En Sıcak Konular

İngiltere-Rusya ilişkileri masaya yatırılıyor

15 Şubat 2011 16:19 tsi
İngiltere-Rusya ilişkileri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Londra'ya yaptığı iki günlük ziyaret çerçevesinde masaya yatırılıyor.

İngiliz mevkidaşı William Hague ile bugün bir araya gelen Lavrov'un, İngiltere Başbakanı David Cameron'la da görüşmesi bekleniyor. Görüşmelerde, Afganistan, terörle mücadele, İran gibi konuların yanı sıra ikili ilişkilerin ele alınması öngörülüyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, Lavrov'un ziyaretinden önce yaptığı açıklamada, görüşmelerde güçlü olan mevcut ikili ilişkilerin derinleştirilmesi için neler yapılabileceğinin ele alınacağını belirterek, "Daha önce de söylediğim gibi, farklılıklarımızın olduğu konuları seslendireceğiz, ancak bu ortak fayda için birlikte çalışmamızı engellememeli" dedi.

Hague geçen yıl Ekim ayında Moskova'yı ziyaret etmişti.

-LONDRA-MOSKOVA ARASINDA YENİ DİREKT TELEFON HATTI-

Bu arada İngiliz basını, Rusya Dışişleri Bakanının ziyaretinin önemine dikkati çekerek, bu ziyaret sırasında Londra-Moskova arasında yeni bir direkt telefon hattının kurulacağını bildiriyor.

İngiliz Times gazetesi, iki ülke arasında direkt bir telefon hattının mevcut olduğunu, ancak daha iyi teknolojiye sahip, şifreli ve yeni bir telefon hattının oluşturulacağını yazdı.

Gazete, Moskova'nın, İngiltere'deki yeni muhafazakar-liberal demokrat koalisyon hükümetiyle, bir önceki İşçi Partisiyle yaşadığı gergin ilişkilerden sonra "yeni bir başlangıç" yapmak istediği yorumunu yaptı.

İngiltere-Rusya ilişkileri en son, Guardian'ın Moskova Temsilcisi gazeteci Luke Harding'in bu ülkeye alınmamasıyla gerilmişti. Ancak daha sonra muhabir Moskova'ya geri dönmüş ve sorunun Lavrov'un Londra ziyareti öncesi çözülmesi dikkati çekmişti.

Aralık ayında ise iki ülke arasındaki ilişkiler "casusluk" iddiaları nedeniyle gerilmişti. Rus istihbaratının, İngiliz çıkarlarına aykırı hareket ettiği ve İngiltere'de casusluk yaptığı öne sürülmüştü.

A.A.



Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,088 µs