En Sıcak Konular

Terör örgütü PKK'ya darbe

15 Şubat 2011 15:34 tsi
Geçen yıl yürütülen çalışmalar kapsamında 6 teröristin etkisiz hale getirildi...

Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, geçen yıl yürütülen çalışmalar kapsamında 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Çolak, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında Kültür Merkezi'nde düzenlenen, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sorumluluk bölgelerinde geçen yıl 27 terör, 6 bin 741 asayiş, bin 961 kaçakçılık, 437 trafik olmak üzere toplam 9 bin 166 olayın meydana geldiğini ve bunların yüzde 97'sinin aydınlatıldığını söyledi.

Jandarma sorumluluk bölgesinde 2009'da 17, geçen yıl ise 27 terör olayının meydana geldiğini ifade eden Çolak, bu olaylarda bir önceki yıla oranla yüzde 37 artış olduğunu kaydetti. Geçen yıl meydana gelen terör olaylarının yüzde 56'sının teröristler tarafından vatandaşların rehin alma yoluyla erzak temin etme girişimleri olduğunu vurgulayan Çolak, alınan tedbirlerle teröristlere erzak gönderilmesine engel olunduğu ve rehinelerin zarar görmesinin önlendiğini belirtti.

Geçen yıl yapılan çalışmalar kapsamında 2 teröristin ölü, 2'sinin yaralı ele geçirildiğini, 2'sinin ise yapılan istihbarat çalışmaları sonucu yakalandığını ifade eden Çolak, "Geçen yıl toplam 6 terörist yapılan çalışmalar neticesinde etkisiz hale getirildi. Terörle mücadele faaliyetleri kapsamında da bir adet M-16 piyade tüfeği, 2 el bombası, 50 gram plastik patlayıcı, 2 adet elektrikli fünye, 136 fişek, 5 şarjör, gece görüş gözlüğü ile pusula ele geçirildi" dedi.

Jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 6 bin 741 asayiş olayının meydana geldiğini, bunların yüzde 98'inin aydınlatıldığını söyleyen Çolak, "Narkotik madde kaçakçılığı kapsamında da geçen yıl 4 ton 230 kilogram esrar ve 3 milyon 718 bin 86 kök kenevir bitkisi ele geçirildi" diye konuştu. Çolak, bu yıl da terör eylemlerine engel olmak için faaliyetlerine aralıksız devam edeceklerini, 2010 yılı suç analizi çıkartılarak olayların yoğun olarak işlendiği bölgelerde önleyici hizmetleri yoğunlaştırıp suç ve suçlularla mücadeleyi azim ve kararlılıkla yürüteceklerini kaydetti. (AA)



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs