En Sıcak Konular

Sağlam 'İspat ederlerse bırakırım'

15 Şubat 2011 15:10 tsi
Sağlam, Eskişehirspor maçında yaşanan olaylar ilgili net konuştu

Ertuğrul Sağlam, bugüne kadar her hangi bir karşılaşmanın öncesinde ve sonrasında hakemlerin onurlarını kırıcı bir kelime söylemediğini ifade ederek, "Bursaspor'a geldiğim 2.5 sene içinde ilk defa böyle bir olay yaşadım" dedi..

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bugüne kadar her hangi bir karşılaşmanın öncesinde ve sonrasında hakemlerin onurlarını kırıcı bir kelime söylemediğini ifade ederek, "Bunu ispat ederlerse ben antrenörlüğü bırakırım. Hakemlerimiz de onurlarına ve haysiyetlerine düşkün insanlardır" dedi.

Kanaltürk'te yayınlanan Reha Muhtar'ın sunduğu programa canlı bağlanarak gergin geçen Eskişehirspor maçını değerlendiren Sağlam, "Bursaspor'a geldiğim 2.5 sene içinde ilk defa böyle bir olay yaşadım. Hakeme alkışlayarak bravo dememle birlikte beni sahadan dışarıya çıkardı" diye konuştu.

"5 DAKİKA İÇİNDE MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTERECEK AĞIR KARAR İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Hakemle tek bir diyalogunun bulunmadığını söyleyen Sağlam, "Ben hakemle kavga etmedim. Halis Özkahya bana 40 metreden daha fazla yaklaşmadı. Bizim için çok önemli bir deplasmandı. Şampiyonluk yarışı yoğun br şekilde devam ediyor. Galip götürdüğümüz karşılaşma da, hakemin kararıdır ama bizim kesinlikle penaltı olmadığına inandığımız bir pozisyonda, maç beraberliğe geliyor. Bir kaç dakika sonra eğer o penaltı olacaksa, bize yapılan bir hareket, bence daha fazlası yapılıyor ve masum bir hareketin ardından oyuncumuz kırmızı kart görüyor. 5 dakika içinde maçın gidişatını değiştirecek, 3 tane net ve ağır karar ile karşı karşıya kalıyoruz. Orada sinirlendim. Yapmamam gerekirdi, sahada kalmam gerekirdi" şeklinde konuştu.

"TRİBÜN GERGİN OLDUĞU İÇİN ÇIKMADIM"

Oyunun gidişatını etkileyecek bu kararların ardından sinirlendiğini ifade eden Sağlam, "Bizlerde insanız. Böyle çok kısa bir zamanda 3 tane oyunun gidişatını derinden etkileyecek kararın ardından sinirlendim ve elimi serçe alkışladım. 'Bravo hocam' dedim.

Yan hakem uyardı. Bu şekilde protesto etmek suçsa kabul ediyorum. Oyuncuyu uyarıyorsa teknik adamı da uyarması lazım. Ben tribüne çıkmak istemedim, atmosfer biraz gergindi. O ruh hali içinde takıma çok fazla katkı saylayacağımı düşünmedim. Mutlu hocaya gerekli şeyleri söyleyip soyunma odasına gittim" dedi.

"BİZ ZOR ŞARTLAR ALTINDA LİGE RENK KATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Geçtiğimiz sezon çok zorlu bir mücadeleden sonra şampiyon olduklarını belirten genç teknik adam, "Rakiplerimiz bizden çok daha güçlüler ve kadroları geniş. Bu şartlar altında lige renk katmaya çalışıyoruz ki çok önemli bir başarı da üretiyoruz diye düşünüyorum. Bu türlü şeyleri geçmişte de yaşadık bugünde yaşıyoruz. Biz kulüp olarak böyle bir karar aldık. Ben kendimce hakem adına şanssız bir maç yaşandığına inanıyorum. Başka takımlar gibi hakemleri rencide edici ve baskı altına alıcı söylemler içinde olmayacağız. Başımıza ne gelirse gelsin bu kararımızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

"GAZİANTEPSPOR'U YENERSEK İBRE BİZE DÖNER"

Zirve mücadelesiyle ilgili konuşan Sağlam, "Bireysel anlamda değerlendirdiğiniz zaman onlarda daha geniş kadro ve daha yıldız oyuncular var. Bizim geçtiğimiz sezon ön plana çıkardığımız olgu, takım birlikteliği ve takım oyunuydu. Onu yaparak şampiyon olduk. Bu yıl da onu yapmaya çalışıyoruz. Biri 6 defa diğeri 17 defa şampiyon olmuş. Bizim yaşadıklarımızı daha önce defalarca yaşamış takımlar. Bizden bir adım önde gibi görünüyorlarsa da bu hafta Trabzon, Manisa gibi zorlu bir deplasmana gidecek, Fenerbahçe Beşiktaş ile karşılaşacak. Bu hafta sonunda lider olmayacağımızı kimse iddia edemez. Onların ne kadar şansı varsa bizim de o kadar şansımız var. Gaziantepspor'u yendiğimiz takdirde ibrenin bize döneceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"YABANCI OYUNCUYA ÖZEL İLGİ GÖSTERİRSEN TAKIMA DİNAMİT KOYARSIN"

Yapılan transferleri değerlendiren Sağlam, "Takıma transfer ettiğiniz oyuncular gerçek anlamda takımın bireyi haline gelip mücadelenin içinde görevini yapıyorsa bunlar kimseyi rahatsız etmez. İçerdeki oyunculara vecibelerinizi yerine getirmeyip, sonradan katılanlara farklı muamele de bulunursanız bu takımın içine dinamiti yerleştirmiş gibi bir etki oluşturabilir. Bizde böyle bir sıkıntı yok. İki oyuncu kardeşimiz de karakterli oyuncular. Oyuncularımızda hızlı davranarak onları içlerine aldılar. Bize çok katkı sağlayacaklar" dedi.

 



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,906 µs