En Sıcak Konular

Hatay'da terör olayları arttı

15 Şubat 2011 12:13 tsi
Hatay'da geçen yıl terör olaylarında yüzde 37'lik artış görüldü. Hatay İl Jandarma Komutanı Vedat Çolak, 2009 yılında 17, 2010 yılında ise 27 terör olayı meydana geldiğini açıkladı.

Çolak'ın verdiği bilgiye göre meydana gelen olayların yüzde 56'sı teröristler tarafından vatandaşları rehin alma yoluyla erzak temin etme girişimi oldu.

Hatay'da 2010 yılında yaşanan 5 silahlı çatışma olayında ise Amanos kırsal alanında faaliyet yürüten 1 terörist ölü, 1 terörist ise yaralı ele geçirildi.

PKK terör örgütü mensuplarınca 29 Mayıs 2010 tarihinde Antakya merkeze bağlı Kisecik Tepe mevkiinde faaliyet yürüten Eti Krom Tesislerine bombalı ve silahlı saldırı neticesinde 1 özel güvenlik görevlisi hayatını kaybederken 2 özel güvenlik görevlisi yaralandı ve İran uyruklu 1 terörist ölü ele geçirildi.

17 Eylül 2010 tarihinde Dörtyol'a bağlı Bükle Yaylası mevkiinde Jandarma ile silahlı çatışmaya giren bir terörist başından vurularak yaralı olarak silah ve teçhizatı ile ele geçirildi. Yaralı teröristin parmak izi incelemesinde Şırnak Uludere ilçesinde güvenlik 2 görevlisinin şehit 2 güvenlik görevlisinin yaralı kurtulduğu olaya karıştığı tespit edildi.

Ayrıca Belen'de 20 Şubat 2008 tarihinde mayın düzeneğinin hazırlanması ve 17 Mayıs 2005 tarihinde Bitlis'in Yolağzı tepe bölgesinde çatışma sonrasında bulunan bomba düzeneği üzerindeki koli bandından parmak izi tespit edilerek 3 faili meçhul terör olayı aydınlatıldı.

Ölü ve yaralı ele geçirilen teröristlere ilave olarak Hatay İl Jandarma Komutanlığınca 2010 yılında istihbarı çalışmalar neticesinde 2 terörist yakalanırken 2 terörist ise Adana mutabakatı çerçevesinde Suriye tarafından teslim edildi. 2010 yılında 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Vedat Çolak'tan alınan bilgiye göre il genelinde yapılan terörle mücadele faaliyetleri sonucunda 1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 2 el bombası, 50 gram plastik patlayıcı, 2 elektrikli fünye, 136 fişek, 5 şarjör, 1 gece görüş gözlüğü ve 1 pusula ele geçirildi.

ajanslar




Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,374 µs