En Sıcak Konular

'163 asker tutuklanması bir tesadüf mü?'

15 Şubat 2011 11:07 tsi
'163 asker tutuklanması bir tesadüf mü?' Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balyoz darbe planı kapsamında 163 subayın tutuklanmasını değerlendirirken, "AKP anlayışına ve darbecilere tamamen karşıyız." dedi. Bahçeli, kim olursa olsun kurumlardaki yasa dışı her türlü gayretin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

TBMM'de partisinin grubunda konuşan Bahçeli, Balyoz soruşturmasında ikisi eski kuvvet komutanı toplam 163 rütbeli askerin cezaevine konmasını yorumladı.

Tutuklanmalarla Mısır'daki olaylar arasında bağ olduğu imasında bulunan Bahçeli, "Mısır'daki gelişmelerden sonra 163 asker tutuklanması bir tesadüf müdür, düşündürücüdür. Ne ilginç bir tesadüftür ki AKP klasiği haline gelen darbe iddiaları ısıtılıp ısıtılıp sunulmaktadır. Baskı ve zor kullanarak korku uyandırmaya çalışmaya devam ediyorlar. İktidar darbe yanlısı ve karşısı olarak ikiye ayırmaya, toplum sessiz kalmaya mahkum edilmektedir." diye konuştu.


"YAKIN TARİHTE DARBELER OLDU"

Bahçeli, hukuk ve demokrasinin yerinin Parlamento olduğunu hatırlattı. Siyasi iktidarın değişeceği tek yerin sandık olduğunu aşiret eden Bahçeli, şunları söyledi: "Yakın tarihlerde darbelerin yaşandığı hepimizin malumudur. Darbelerde partimizde bunun acısını çekmiş, dava arkadaşlarımız dünya durdukça nefretle hatırlayacağımızı herkes bilmelidir. Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmamalıdır. Çarpık demokrasi anlayışı da darbe kadar tehlikelidir. Değişik siyasi görüşlere saygı gösterebilen bir anlayış, yönetim olmalıdır. Demokrasiye yönelik tehlike sadece siyaset dışından gelmemektedir. Kutuplaşmanın olduğu yerde zaten demokrasi içten içe çürümektedir, en büyük tehlike de budur. Demokrasi ancak adaletsizliğin ve şiddetin olmadığı şekilde sağlanır. Balyoz iddiaları kapsamında yapılan bu göz altıları da çerçevede değerlendirmek faydalı olacaktır."


"KANUN DIŞI DAVRANIŞLAR ORTAYA ÇIKMALI"

Bahçeli, hangi kurum içinde kanun dışı davranışlar varsa ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, "Hangi kurum içinde kanun dışı davranışlar varsa ortaya çıkarılması gerekmektedir. Hâkim ve savcıların suç işleme imtiyazlarının olmadığı unutulmamalıdır. AKP anlayışına ve darbecilere tamamen karşıyız. TSK'nın bütünüyle darbeci gösterilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz, bunlarla mücadele etmeye kararlıyız. 163 askerin gözaltına alınması askerlerden intikam mı alınıyor düşüncesini akla getirmektedir. TSK'yı yıpratmaya çalışanlarla her şartta mücadele etmeye hazırız." yorumunu yaptı.

TÜRKİYE, AĞIR KRONİK SORUNLARLA BOĞUŞUYOR


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında hükümete yüklendi. "Milletimiz 9 yıldır süren AKP hükümeti altında ezilmiştir." diyen Bahçeli, "Bir türlü çözülemeyen kronik sorunlardan çok kötü bir şekilde etkilenmiştir. Terörle mücadele zaafa uğramıştır. Ayrışma ve husumet düğmesine basılmış, milli birliğimiz felç edilmiştir. AKP insanımızı ekmeğe muhtaç hale getirmiştir. Maalesef perişanlık diz boyu artmıştır. Geride kalan yıllarda işsizlik endişe verici bir hale gelmiştir. Gelir dağılımındaki adaletsizlik kaygı verici bir duruma gelmiştir." yorumunu yaptı.

cihan



Bu haber 1,083 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,947 µs