En Sıcak Konular

Darbecilere karşı net bir tavır koydu

15 Şubat 2011 10:46 tsi
MHP'li Şandır, Balyoz tutuklamalarını yorumlarken darbecilere karşı net bir tavır koydu.

Milletin iradesini hedef alan hiçbir müdahaleye müsamaha göstermeyeceklerini belirten Şandır, darbecilerin Silahlı Kuvvetler'den ayıklanması gerektiğini vurguladı.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Balyoz davası kapsamındaemeklive muvazzaf generallerin tutuklanmasıyla ilgili olarak, "TSK gözbebeğimizdir. Ancak darbe yapmak isteyenler var ise askerin içinden temizlenmelidir." değerlendirmesini yaptı. Torba yasa hakkında TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Mehmet Şandır, gazetecilerin soruları üzerine Balyoz tutuklamalarını yorumladı. Şandır, MHP olarak milletin iradesine hukuk dışı yollarla müdahaleyi hiçbir zaman kabul etmediklerini vurgulayarak, "Milletin iradesiyle oluşmuş TBMM'ye ve bu Meclis'ten çıkmış siyasi iktidara, milletin iktidarına, yasamaya, hukuk dışı yollarla, sebebi ve sahibi kim olursa olsun bir müdahaleye asla sıcak bakmaz, müsamaha göstermeyiz. MHP, bu tür müdahalelere hep karşı çıkmıştır ve karşı çıkacaktır. Askerin içinde darbe yapmak isteyenler var ise onlar da temizlenmelidir." diye konuştu. Ancak bu yapılırken, Silahlı Kuvvetler'in yıpratılmaması gerektiğinin altını çizen MHP Grup Başkan Vekili, "Ordumuz milletin ordusudur, dünyanın en eski ordularındandır ve milletin gözbebeğidir." dedi.

Mehmet Şandır, milliyetçi bir parti olan MHP'nin, millet iradesine müdahaleyi tasvip etmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Milliyetçiliğin gereğinin hukuk dışı müdahalelere karşı olmaktan geçtiğini savundu. 27 Nisan muhtırasına da bu kapsamda karşı çıktıklarına dikkat çekti. Bununla birlikte, gazeteci Soner Yalçın'a yönelik operasyonla ilgili, "AK Parti ileri demokrasi diyor, bunun neresi ileri demokrasi?" tepkisini gösterdi. Bu sırada bir gazeteci, Yalçın'ın gazetecilik faaliyetinden dolayı değil, iddia edilen Ergenekon terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi.

MHP Grup Başkan Vekili, gündemdeki diğer konulara da değindi. Türkiye'de bir yargı reformu yapılmasının şart olduğunu kaydeden Mehmet Şandır, 8 yıldır iktidarda bulunan AK Parti'nin yargı reformunu bugüne kadar yapmamasını da 'aymazlık' olarak niteledi. Yargıtay veDanıştaybaşkanlıkları kapsamında yapılan düzenlemelere ise karşı çıktı. Şandır, "İki başkanlığın iş yükü geçici görevlendirmelerle aşılabilirdi. Daha sonra da kapsamlı bir yargı reformu yapılabilirdi." görüşünü dillendirdi. Kendisine, Yargıtay ve Danıştay Kanunu ile torba yasanınCHPtarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi halinde destek verip vermeyecekleri de soruldu. Şandır, "MHP, konuyu yetkili kurullarında görüştükten sonra kararını açıklar." cevabını verdi.

zaman



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,696 µs