En Sıcak Konular

Türkiye'nin en büyük kültür merkezinin temeli atıldı

14 Şubat 2011 18:49 tsi
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile ortaklaşa gerçekleştirilen Üsküdar Belediyesi Kandilli Geleneksel El Sanatları ve Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Üsküdar Belediyesi Kandilli Geleneksel El Sanatları ve Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yaptığı konuşmada Hattat Hasan Çelebi, Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil, aynı zamanda iyi bir tezhip hocası olan Neyzen Niyazi Sayın gibi birçok yaşayan üstadın bulunduğu Üsküdar'da klasik el sanatlarının birlikte icra edilebileceği ve bu alana ilgi duyarak kendini geliştirmek isteyenlerin kolayca ulaşabileceği bir merkezin temellerini atmakta olduklarını söyledi.

Kara, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle 12 milyon TL değerindeki bu önemli projeyi ortaklaşa olarak İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandırma yönünde önemli bir iş başardıklarının altını çizdi. Mustafa Kara konuşmasında ayrıca Kandilli El Sanatları Merkezi'nin hayata geçirilmesi aşamasında kendilerine verdiği destekten dolayı Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya, Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri ile projede emeği geçen tüm ajans yetkililerine teşekkür etti.

İçinde; 2 tane çok amaçlı salon, fuaye alanları, 12 adet sanat atölyesi, sergi ve konferans salonları, ses, ışık, efekt ve makyaj odaları, kütüphane, 3 derslik, 2 dershane, tercüme odası, kulis, bedesten, kafeterya, lokanta, seyir köşkü, çatı altı sohbet mekanı, sığınak ile 33 araçlık otopark bulunan, ve toplam 9.886 metrekare büyüklüğündeki Üsküdar Belediyesi Kandilli El Sanatları Merkezi, Hat, Tezhib, Ebru, Minyatür, Klasik Cam Tezyin, Kalemkari, Kündekari, Sedefkari, Telkari, Edirnekari, Revzen ve Tesbih atölyelerinde klasik el sanatlarına ilgi duyan ve eğitim almak isteyenlere konunun uzmanları vasıtasıyla eğitim hizmeti verecek.

Törene Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul 2010 AKB Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Abdülhamit Okur, ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in de bulunduğu sanatçılar ve çok sayıda üst düzey protokol davetlisi katıldı.



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs