En Sıcak Konular

Hükümetten Balyoz açıklaması

14 Şubat 2011 17:24 tsi
Hükümetten Balyoz açıklaması Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu sonrası Balyoz tutuklamaları ile ilgili ilk değerlendirmeyi yaptı.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kendilerinin yargısal faaliyetin tümüyle dışında olduklarını belirterek, "Onun için bizim bu konuyla ilgimiz yok. " dedi.

Cemil Çiçek, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Balyoz Davası ile ilgili bir soru üzerine Çiçek, "Konunun önemini şahsen kabul ederim. Gerçekten önemli bir gelişmedir. Ancak bu yargısal faaliyettir. Dolayısıyla yargısal faaliyet, toplumun gündeminde ve tartışılıyor olması, hükümetin de gündeminde de olacağı anlamına gelmez." dedi.

Söz konusu tartışmalarla ilgili yapılabilecek hukuki usul ve esasların Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belli olduğuna dikkat çeken Çiçek, yapılabilecek işin, karara karşı bir başka mahkemede tutukluğa itiraz olduğunu kaydetti.

Yargısal bir konuyla ilgili tartışmalarda hükümetten ceza beklemenin, hükümeti yargısal faaliyetin merkezine çekmek olacağını ve bunun yanlış olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti: "Biz, bu yargısal faaliyetin tümüyle dışındayız. Tutuklama talep eden yargının bir unsuru savcı, kararı veren mahkeme. Buna da itiraz edilen yönler varsa bu tutuklamaların haksız olduğu, doğru olmadığı, hukuksuz olduğu ya da gerek olmadığı yönünde bir kanaat varsa bunun da karara bağlanacağı yer bir yargı merciidir. Onun için bizim bu konuyla ilgimiz yok. İçeriğiyle ilgili de zaten ayrıntılı bilgimiz yoktur. Onun için mahkeme ne karar verirse biz de kamuoyuyla beraber bunu bileceğiz ve netice ne ise onu hep beraber görmüş olacağız. Onun için Bakanlar Kurulu gündeminde tutuklamalarla ilgili herhangi bir konu hükümette görüşülmemiştir görüşülmesi de doğru değildir.'' dedi.

Bakan Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı ile ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verip vermediğine ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları kaydetti: ''Sayın Genelkurmay Başkanımız, Sayın Başbakanımız ile evet görüştü, bu doğrudur. Zaten kapalı bir görüşme de değildir. Bu görüşme herkesin gözü önünde Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşmiştir. Tabiatıyla bir Genelkurmay Başkanı ile ülkenin Başbakanının görüşmesi, varsa bir kısım talepleri, beklentileri bu konuyla ilgili veya başka konularla ilgili bunun görüşülmesi kadar tabii bir şey yoktur. Bu görüşmenin yapıldığı doğrudur. Ama içeriği ile ilgili de burada bir görüşme yapılmamıştır."

"HSYK AÇIKLAMA YAPMALI"

Diğer soruyla ilgili de Cemil Çiçek, "HSYK bir açıklama yapar. Öyle zannediyorum yapmalıdırlar. Bu konu eğer kamuoyunda tartışılıyorsa. Ama bildiğim bir şey var. Başkanlıkları değişen mahkemelerle ilgili ifade edeyim ki mahkeme başkanları bildiğim kadarıyla oy birliği ile değişti. Bu önemlidir. Orada çoğulcu bir yapı var. Danıştay'dan gelen var. Yargıtay'dan gelen var, ilk derece mahkemelerinden gelen var. Başka yerden gelen var. Barolardan gelen var. Demek ki orada hakikaten oy birliği ile çıktığına göre 21 kişilik kurulda bir konu oy birliği ile karara bağlanıyorsa ortada değişmeyi gerektirecek bir durum vardır demektir. Onu herhalde HSYK kamuoyunda böyle bir tereddüt varsa bunu ortadan kaldırmak da onların görevidir. Açıklama yaparlarsa iyi olur. Bu sorunun cevabını ben veremem. Kamuoyunda bir tereddüt kalmasın HSYK bir açıklama da yapsın uygun görüyorsa." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs