En Sıcak Konular

Mason Locası davasında yeni gelişme

14 Şubat 2011 16:37 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından avukat Yusuf Erikel, İstanbul Adliyesine getirildi.

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından avukat Yusuf Erikel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''Mason locası üyelerine suikast'' iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

Tutuklu bulunduğu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden cezaevine ait ring aracıyla adliyeye getirilen ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından avukat Yusuf Erikel, burada ''Mason locası üyelerine suikast'' iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu'nun bulunduğu kata çıkarıldı.

Erikel'in bu soruşturmayla ilgili olarak ifadesine başvurulacağı bildirildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 8 sanıkla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 16 Mart 2010'da ismini vermeyen bir kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne ihbarda bulunduğu ve ''Bugün Taksim'de bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği önünde Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Başkanı Mustafa Asım Akın'ı lacivert montlu, kahverengi ayakkabılı, 1.90 boyunda Ali isimli kişinin vuracağı'' bilgisini verdiği belirtiliyordu.

İhbar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda Taksim'de bulunan Mason locasının yakınlarında Hacı Ali Hamurcu'nun 1 adet bıçakla yakalandığı belirtilen iddianamede, Hamurcu'nun hapisteyken kendisini ziyarete gelen avukat Yusuf Erikel'in 10 trilyonluk senedin tahsil edilmesi için Mason locasını hedef gösterdiğini anlattığı ifade ediliyordu.

İddianamede, ''Yusuf Erikel'in telkinleri sonucu, Mason locasında ilk olarak loca başkanlarına yönelik eylem yapmayı ve bulamazsa locadan çıkacak herhangi bir kişiye bıçaklı saldırıda bulunmayı düşündüğünü'' bildirdiği ifade edilen Hamurcu'nun bir süre sonra eylemi gerçekleştirmekten vazgeçtiğini ve kendisini ihbar ettiğini beyan ettiği kaydediliyordu.

Şüpheli Yusuf Erikel'in ''Ergenekon'' terör örgütü mensubu olduğu, örgütte aktif olarak faaliyetlerde bulunduğu ve şüpheli Hacı Ali Hamurcu'yu Mason locası yöneticilerine yönelik eylem yapması konusunda yönlendirmiş olabileceği bildirilen iddianamede, Hamurcu'yla ilgili soruşturmanın da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğü belirtiliyordu.

Hamurcu, 19 Mart 2010'da ''silahlı terör örgütü üyeliği'' suçlamasıyla İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı.

AA



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,988 µs