En Sıcak Konular

'Peygamberimizi tanıyınca özgürlüğe kavuştum'

14 Şubat 2011 16:18 tsi
Uzun yıllar Hristiyan din adamlığı yaptıktan sonra geçtiğimiz aylarda Müslüman olan Lokman Sabuncuoğlu, 'Peygamber Efendimizi (SAS) tanıdıktan sonra zindanda zincire vurulmuşken, özgürlüğe kavuşmuş gibiyim.' dedi.

Lokman Sabuncuoğlu, Mevlit Kandili münasebetiyle Emir Sultan Cami ve türbesini ziyaret ederek dua etti. Gençliğinin ateist olarak geçtiğini anlatan Sabuncuoğlu, 1989'da girdiği Hıristiyanlık dünyasında 10 yıl çeşitli kiliselerde papazlık yaptığını söyledi. Ankara'daki kiliselerde papazlık yaptığı sırada, geçtiğimiz Ocak ayında Müslüman olduğunu belirten Sabuncuoğlu, şunları söyledi: "Bir gün kilisede rapor yazıyordum. Çalışma raporu yazma süreci bazen 4 saati bulabiliyor. Derin bir uykuya dalmışım. Havuz başında gördüğüm annem beni yanına çağırdı. Babamla birlikte oturan annemin yanına gitmek istediğimde bir ses 'Sen onların yanına, onlar da senin yanına gelemez' dedi. Çok etkilendim. Sonra aynı ses: Sen annenin inandığı Allah'a inanırsan oraya gidebilirsin' dedi. Uyandığımda, 'Kendinize yeni bir papaz bulun' diye not yazıp ayrıldım. Bunun üzerine Müslüman olmaya karar verdim. Allah'ı çok aradım."

Papazlık yaptığı yıllarda 44 insana vaftiz töreni yaptığını belirten Sabuncuoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i tanıdıktan sonra hayatının düzene girdiğini söyledi. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada bunalım içinde yaşayanlara tek adres olarak Hz. Muhammed'i (SAS) gösteren Sabuncuoğlu şöyle devam etti: "Ben Peygamber Efendimizi (SAS) tanıdıktan sonra zindandan kurtulan zincire vurulmuş bir insanın dışarı çıkıp özgür, yeşil yaylalarda dolaşır gibi hissettim. Ruhumda, yüreğimde, aklımda, canımda bir özgürlük bir kurtuluşa gittiğimi hissettim. Bugün Mevlid Kandili, kaç gündür bugünü bekliyordum, müftülüğe gidip kutlamak istedim. Bugün Efendimizin (SAS) doğum günüdür. Kardeşlerimiz, büyüklerimiz kadınlı erkekli bir araya gelip coşku ve sevinçle kutlamalı. Kardeşliğin insanlığın ne olduğunu bugün haykırmalıyız."

Tüm insanlık için kurtuluşun Hz. Muhammed olduğunu kaydeden Lokman Sabuncuoğlu, kendi günahlarından özgür kalmak isteyenlerin kurtuluş ve özgürlüğünün tek adresi Hz. Muhammed (SAS) olduğunu söyledi. Beyinleri bulanmış, elleri kolları zincirlerle bağlı olanların İslamiyetle yeniden doğacağını dile getiren Sabuncuoğlu, "Ben uyandım, inşallah başkaları da uyanıyor." dedi.

CİHAN




Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs