En Sıcak Konular

5000 kişi İtalya'nın ödünü patlattı

14 Şubat 2011 15:46 tsi
İtalya’nın Tunus açıklarındaki dünyanın en ünlü isimleri ile Avrupa’nın jet sosyetesinin uğrak yeri Lampedusa adası son 2 günde 5 binden fazla Tunuslu mültecinin akınına uğradı. Paniğe kapılan İtalyan hükümeti, AB’den acil yardım istedi.

TUNUS’da başlayan ve Mısır’a sıçrayan halk devriminin ilk şok dalgası mülteci akını halinde İtalya’yı vurdu. Son 48 saat içinde 5 binden fazla mülteci, derme çatma teknelerle Tunus açıklarında İtalya’nın jet sosyetesinin villalarının bulunduğu tatil adası Lampedusa’ya çıktı. Hazırlıksız yakalanan İtalya, adaya askeri birlikler gönderirken, AB’den de acil yardım istedi.

Zeynel Abidin bin Ali’nin devrilmesinin ardından Tunus’tan kaçmaya çalışan binlerce kişi, küçük tekneler ile en yakın AB toprağı İtalya’ya yola çıktı. İtalyan sosyetesinin tatil yeri Lampedusa adası önceki gün ve dün bir anda yüzlerce Tunuslu mülteci taşıyan teknelerle karşılaşınca İtalyan ordusu alarma geçti.

Üst üste bindikleri derme çatma tekneler ile İtalyan topraklarına adım atan mülteciler, hemen siyasi sığınma hakkı istedi. İtalya’da sığınma hakkı isteyenlerin mahkemeye çıkartılması gerekmesi nedeniyle çaresiz kalan askeri birlikler, mültecileri en yakın mahkemenin bulunduğu İtalya’ın güneyine taşımaya başladı. Bir grup mülteci uçaklar ve helikopterler ile taşınırken, İtalya hükümeti de olağanüstü toplandı. Bu arada adaya ulaşmaya çalışan bir tekne alabora olması sonucu bir Tunuslu mülteci öldü, ikisi ise kayboldu.

Reha Erus / Hürriyet



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs