En Sıcak Konular

Bizim uydular tehlikede mi?

14 Şubat 2011 09:43 tsi
Bizim uydular tehlikede mi? Kim demiş ABD uzaydan vazgeçti diye...

Amerikan havacılık devi Boeing, ABD Hava Kuvvetleri bünyesindeki Askeri Uydu Haberleşme Sistemleri (MILSATCOM) ile 900 bin dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Buna göre, Boeing firması yörüngedeki ticari uyduların askeri operasyonlarda da kullanılabilmesinin yollarını arayacak.

Spacewar ve Defense-aerospace adlı internet sitelerindeki haberlere göre, Boeing bünyesindeki Savunma Uzay ve Güvenlik ünitesinin araştırmalarında odaklanacağı konular şöyle: Askeri operasyonlarda hareket sırasındaki iletişim, alçak irtifada hava istihbaratı bağlantısı, Ka-bant frekanslarındaki platformlarda gözetleme ve keşif. Boeing, bu özelliklerle donatılan sivil uyduları birer silaha dönüştürmeyi planlıyor.

Amerikan Hava Kuvvetleri’ne, ticari uyduların askeri kazanım sürecine dahil olması için yenilikçi ve olası alternatifler tavsiye edeceği bildirilen Boeing’in konuyla ilgili ilk araştırma sonuçlarını önümüzdeki Temmuz ayında teslim edeceği belirtildi. Uyduların askeri operasyonlarda kullanılabilmesi için Boeing’in üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi, silah, iletişim ekipmanları ve benzeri stratejik parçalardan oluşan yükler.

Merkezi ABD’nin California eyaletindeki Los Angeles kentinde bulunan MILSATCOM, Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığı’ndaki Uzay ve Füze Sistemleri Merkezi’nin çok sayıdaki kanadından biri konumunda. Kurum, ABD çıkarları için uzay destekli küresel iletişim gücünü geliştirme amacıyla faaliyet gösteriyor. Boeing Uzay ve İstihbarat Sistemleri Genel Müdürü Craig Cooning, MILSATCOM çalışmaları üzerindeki rollerini artırmayı umduklarını belirtti.

Amerikan Uzay Gözlem Ağı’nın 2010 verilerine göre, dünyanın etrafında yaklaşık 3 bin uydu dönüyor. 1093 uydusu bulunan ABD, 1435 uyduya sahip Rusya’dan sonra bu alanda ikinci sırada. Boeing’in, merkezi St. Louis kentinde yer alan Savunma Uzay ve Güvenlik ünitesi, dünyanın önde gelen askeri hava aracı üreticileri arasında yer alıyor.



Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs