En Sıcak Konular

Balyoz sanıklarına terfi yolu kapandı

14 Şubat 2011 08:54 tsi
'Balyoz darbe planı' kapsamında tutuklanan muvazzaf askerler TSK Personel Kanunu'nun 65. Maddesi gereği terfi edemeyecekler.

TSK Personel Kanunu'nun 65. maddesi, "Terfi sırasına girenlerden; tutuklu bulunan ya da tahliye edilmekle beraber kovuşturma veya duruşması devam eden veya hakkında verilen hüküm henüz kesinleşmemiş bulunanların, terfileri ve kademe ilerlemeleri yapılmaz" hükmünü içeriyor. Dolayısıyla Ağustos ayında yapılacak YAŞ toplantısında Balyoz davası kapsamında tutuklanan ve aralarında 30 generalin de bulunduğu 98 muvazzaf asker terfi edemeyecek ve kademe ilerlemesi alamayacak.

Askeri Emekli Hakim Faik Tarımcıoğlu, önümüzdeki Ağustos ayında yapılacak YAŞ'ta geçtiğimiz yıl YAŞ'ta yaşanan krizin yaşanmayacağını ifade ederek, "Tartışmaya mahal yok. Tutuklanan ve sanık olan askerler terfi edemez. Bu askerlerle ilgili YAŞ'ta tartışma yaşanmaz. TSK Personel Kanunu'nun maddesi çok açıktır" dedi.

30 GENERAL TUTUKLANDI

Balyoz davası kapsamında muvazzaf 30 general, 68 subay ve 2 astsubay tutuklandı. İşte Balyoz davasında tutuklanan generaller: Korgeneral M. Korkut Özarslan, Korgeneral Nejat Bek,Korgeneral Yurdaer Olcan, Koramiral Mehmet, Otuzbiroğlu, Koramiral Kadir Sağdıç, Tümgeneral Bekir Memiş, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Nurettin Işık, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tümamiral Ali Semih Çetin, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Tümamiral Soner Polat, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümamiral R. Cem Gürdeniz, Tuğgeneral H. Fehmi Canan, Tuğgeneral Kasım Erdem, Tuğgeneral Gökhan Gökay, Tuğgeneral Ömer Mimiroğlu, Tuğamiral Turgay Erdağ, Tuğgeneral Ali Aydın, Tuğgeneral Abdullah Dalay, Tuğamiral Ahmet Türkmen, Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, Tuğamiral Mustafa Karasabun, Tuğamiral Levent Görgeç, Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, Tuğamiral Levent Erkek, Tuğgeneral Hakan Akkoç. Öte yandan hakkında yakalama kararı çıkarılan emekli Albay Harun Özdemir, Zürih'ten İstanbul'a dönüşü sırasında havaalanından alınarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Kim neyle suçlanıyor?

Eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu askerler müebbet hapsi gerektiren "Cebir ve şiddet kullanarak T.C Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı örgüt kurma ve yönetme" suçlamasıyla yargılanıyor. İşte bazı generallere yöneltilen suçlar:

Korg. Yurdaer Olcan: Balyoz'da ikinci Kardak krizi çıkarmayı önerdi

Korg. M. Korkut Özarslan: İddianamede altı numaralı şüpheli. Balyoz Planı'nda 1. Ordu Komutanlığı'nda görevlendirileceği belirtiliyor.

Korg. Ayhan Taş: Balyoz Planı planlama ve icrayla görevli.

Tümg. Gürbüz Kaya: 'Cuntaya tam destek verenler' arasında gösteriliyor. Balyoz'da bir sunum yaptığı da ortaya çıktı.

Tümg. Halil Helvacıoğlu: Balyozcuların istihbarat başkanı...

Kora. Mehmet Otuzbiroğlu: Suga Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi için hazırlanan subay listesinde "grup başkanı" olarak adı geçiyor.

Kora. Kadir Sağdıç: Suga Planı'nın 'Ankara Komutanı Yardımcısı.'

Tüma. Ramazan Cem Gürdeniz: Suga Eylem Planı'nda "SUGA Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı" olarak adı geçiyor.

Tuğa. Mehmet Fatih Ilğar: Suga Harekât Planı'nın "Ankara Bölgesi Koordinatörü" olarak anılıyor.

Tuğa. Ahmet Türkmen: Balyoz belgelerinde "SUGA planı hazırlayıcısı" olarak geçiyor.

yenişafak




Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs