En Sıcak Konular

İnternet hariç beş yıldızlı

14 Şubat 2011 08:31 tsi
İnternet hariç beş yıldızlı
Ergenekon sanığı Prof. Mehmet Haberal, 22 ay sonra demir parmaklıklı tutuklu odasına alındı.

Kurşun gecirmez camlı, müstakil banyolu ve 2 yataklı odada kalacak Haberal'ın interneti ve 3G'li cep telefonu da artık yok.

Tutukluluk süresini internet ve 3G'li cep telefonu eşliğinde İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü'nde geçiren Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal, 22 ayın sonunda yasalara uygun bir 'tutuklu odası'na alınabildi. Tutuklandığı gün Metris Cezaevi'nden sağlık gerekçesiyle götürüldüğü Kardiyoloji Enstitüsü'nün 3. katında demir parmaklıkları dahi olmayan odada yatan Haberal'ın yeni odasında da konforu değişmedi. Geçtiğimiz Cuma günü sevk edildiği Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde demir parmaklıklı tutuklu odasına alınan Haberal'ın tek eksiği internet ve 3G'li cep telefonunun bulunmaması oldu.

DEMİR PARMAKLIKLI

Adli Tıp Kurumu'nun 'Hayati tehlikesi yoktur, güvenilir bir merkezde tetkik edilmesi gerekir' raporundan sonra Haberal, sevk edildiği Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tutuklu odasına yerleştirildi. Haberal'ın yeni odasının pencerelerinin yasalara uygun olarak demir parmaklıklı olması dikkat çekti. Tutuklu odasının pencerelerinin aynı zamanda kurşun geçirmez olduğu öğrenildi. 2 yataklı ve müstakil banyolu odada tek başına kalan Haberal'a tutuklu odasında refakat eden 1 de hemşire bulunuyor.

24 SAAT TAKİP ALTINDA

Hastaneden yapılan açıklamada "11 Şubat 2011 Cuma günü öğleden sonra Bakırköy Cumhuriyet savcılığının gönderdiği yazı ile Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın hastanemize yatışı yapılmıştır. Üst yazıda belirtilen ve kardiyak fonksiyonları ile ilgili tetkiklerin hastanemiz tarafından güncellenmesini içeren yazı kardiyoloji klinik şefleri tarafından kendisi ile paylaşılarak, ileri tetkiklerin yapılmasına Prof. Dr. Haberal da bilgilendirilerek aynı gün içerisinde başlanmıştır" denildi. Hastane yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre tutuklu odasına alınan Haberal'ın hayati fonksiyonları, 24 saat monitörize edilerek takip ediliyor.

SAĞLIK DURUMU NORMAL

Hastane yetkilileri, Haberal'ın sağlık durumuyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: "Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yatışından itibaren tüm yaşamsal fonksiyonları normal olarak devam ediyor. Hastaneye kabul edildiği ilk günden itibaren sağlık durumu kardiyoloji klinik şefi tarafından değerlendirilerek uygun periyotlarla avukatları ile görüştürülüyor."

Refakatçileri serbest

Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Halkalı'daki Mehmet Akif Ersoy Araştırma Hastanasi'ne sevk edildiği gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 1 uzman çavuş, 1 hemşire ve 2 refakatçi dün soruşturma savcısına ifade verdi. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ilk olarak Merkez Komutanlığı'nda gözaltında bulunan Uzman Çavuş Engin Sayar, adliyeye getirildi. Hastanede görevli hemşire Şengül Ari ile refakatçi Erkan Özhun ise daha sonra adliyeye getirildi. Son olarak da refakatçi Muhammet Lütfullah Hüsrev adliyeye sevk edildi. 4 zanlı 'örgüte yardım ve yataklık' suçlamasıyla sorgulanmalarının ardından savcılıktan serbest bırakıldı. Ancak savcılığın talebiyle nöbetçi mahkeme tarafından refakatçi Muhammet Lütfullah Hüsrev ve hemşire Şengül Arı hakkında yurtdışı yasağı konuldu.

yenişafak



Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,894 µs