En Sıcak Konular

KCK'nın 4 aşamalı kaos planı

14 Şubat 2011 08:10 tsi
KCK'nın 4 aşamalı kaos planı

Terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK’nın seçim öncesi uygulamaya hazırlandığı kaos planı deşifre oldu.

Kandil'in seçim sürecini provoke etmeye yönelik planı deşifre oldu. Terör örgütü KCK, gerili ortamı oluşturmak için halkı kitlesel eylemlere çağırırken yerel yöneticilere 'devlet yetkililerini talimatı verdi. Örgütün, siyasi partilerin bölgede miting yapmasına engel olunmasını istediği de ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın 12 Hazirandaki genel seçim öncesi Doğu ve Güneydoğuyu karıştıracak kaos planı açığa çıktı. KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Karayılanın gerginliği tırmandıracak ve huzur ortamını bozacak eylemlerin yapılması talimatını verdiği belirlendi. Kandil'den gönderilen talimatlarda sivil halkın sokaklara dökülmesi, 'serhildanın en üst düzeye çıkarılması' istendi. Emniyet istihbaratının elde ettiği bilgiye göre örgüt, süreci kontrol altına almak ve bölgede taban kazanmak amacıyla 4 aşamalı bir plan hazırladı. Önce sözde Kürdistan'ın inşası için her alanda meclisler, komünler, kooperatifler ve akademiler üzerinden örgütlenilecek. İkinci aşama serhildan (kitlesel direnme). Ardından 'devrimci halk savaşı' için hazırlık yapılacak. Tüm bunların Haziran 2011'de yapılacak genel seçimlerde başarıyı getireceği ileri sürülüyor.

Nevruz'da tırmandırın

Kandil talimatlarında eylemlerin Abdullah Öcalan'ın yurtdışından tutuklanarak getirildiği şubat ortasında başlaması, Nevruz'da tırmandırılması ve nisan-mayıs aylarında zirveye çıkarılması isteniyor. İnisiyatifin kendi ellerinde olduğunun gösterilmesi için, "Devlete, Kür-distan ve metropollerde neyle karşılaşacağına dair uyarı gönderilecek" deniliyor. Talimatlar-da şu ifadelere yer veriliyor: "15 Şubat günü tüm il ve ilçe merkezlerinde en geniş kitlesellik yakalanarak uluslararası komployu lanetleme eylemlerinin çatışma ve gerginliği tırmandırma perspektifiyle gerçekleştirilecek. Yakalanacak çatışma düzeyiyle gücün açığa çıkarıldığı merkezlerde çatışmaların ertesi günü tartışmalar başlatılacak. Tüm merkezlerde başta kepenk olmak üzere kontak kapatma, okula, işe gitmeme hayata geçirilecek. Bu amaçla gece bildirileri dağıtılacak. Okullarda ve üniversitelerde çalışmalar yürütülecek. Tüm kurumlarımıza ve evlere siyah bezlerin ve büyük bayrakların asılması için çalışma yürütülecek."

Mitinge cesaret edemesinler

KCK'nın kaos senaryosuna göre, Nevruz'-la birlikte kitlesel eylemler gerçekleştirilecek. Ayrıca diğer siyasi partilerin Nisan-Mayıs aylarında bölgeye gelip propaganda yapmaları önlenecek. Şu satırlar dikkat çekici: "Hiç kimse gelmeye cesaret edemeyecek. Hiç kimse kalkıp ileri geri konuşma cesaretini kendisinde bulamayacak." KCK'nın AK Parti ve MHP'nin bölgede mitingler yapmasına imkan vermeyeceği belirtiliyor. CHP ise engellenmeyecek. CHP için şu kayıt düşülüyor: "Mevcut tutumu devam ettikçe mitingleri etkisiz kılınacak ve gerekirse kendi pankartlarımız açılarak protesto edilecek." Bölgedeki yerel yöneticilere ise "Hiçbir şekilde seçilmişleri karşılama ve programlara katılım olmayacak" emri veriliyor.

YASALLIĞI SORGULAMAYIN

KCK'nın ta I imatlarında örgüt elemanlarına yönelik çeşitli uyarılar yer alıyor: "Eylemlerimizin yasallık tartışmasına girmeyin. Tam bir seferberlik ruhuyla hareket edin." Eylemlerin ardından yapılacak basın bildirilerinin 'Halk inisiyatifi adına okunması' isteniyor. Geçmişte etkili olamayan 'serhildan'lara işaret edilirken benzer başarısızlığın yaşanmaması için şu önerilerde bulunuluyor:

Cenazede intikam çağrısı

"Geçmiş dönem pratiğinde açığa çıkan en temel yetersizlik serhildanın tüm yapılarımız ve kurumlarımız tarafından sahiplenilip geliştirilmemesi. Tüm arkadaşlar bu görev ba-zılarınınmış gibi davrandı. Kimi yönetici arkadaşlar her gün eylem mi olur anlayışından dolayı eylemlerin, tepkilerin örgütlendirilmesini gerekli görmemiş. Serhildanı yasal sınırlan içine çekmek süreci geriye çekmek anlamına gelecektir." Terör örgütü mensuplarının cenaze törenlerinde yapılması gerekenler de belirlenmiş. Cenaze törenlerinde 'halk inisiyatifi' adına intikam çağrısı yapılması isteniyor. "Toplu tutuklamalara maruz kalmayın" uyarısının ise seçimler öncesi siyasilerin korunmasına yönelik olduğu değerlendiriliyor.

KANDİL'İN DEHŞET SENARYOSU

1-) Demokratik özerk özgür Kürdistan'ın inşa çalışmaları ve bu kapsamda her alanda halkımızın meclisler, komünler, kooperatifler ve akademiler üzerinden örgütlülüğe kavuşturulacak .

2- ) Devletin tüm saldırıları karşısında güçlü bir halk serhildanı hareketi geliştirilecek.

3-) Hareketimizin her alanda kendini devrimci halk savaşına hazırlayacak.

4-) Haziran 2011 de gerçekleştirilecek genel seçimlerinde en güçlü sonucun elde edilmesi için çalışılacak.

bugün



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs