En Sıcak Konular

''AB süreci hepimizin ortak paydasıdır''

13 Şubat 2011 20:51 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi'nde konuştu

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Orduda yanlış işler yapan varsa onlar eleştirilir. Orduda ülkeyi koruyup kollamak yerine, kendini bu ülkeye darbe yapma görevlisi zannedenler varsa onlara eleştiri de yapılır, yargısal süreç de yapılır. Ancak hakaret etmek, başka bir ülkenin güdümünde olduğunu iddia etmek, değil genel başkanın, hiç kimsenin haddi değildir'' dedi.

AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi'nde konuşan Bağış, yargının toplumun tamamını kucaklayacak bir yapıya kavuşturulduğunu belirterek, yargının CHP'nin ve o zihniyettekilerin güdümünden kurtulduğunu, bağımsızlığına kavuştuğunu söyledi.

Bağış, ''Peki neden rahatsız oluyorsunuz? Biz, tutup da dışarıdan, başka bir ülkeden ya da başka bir gezegenden yargı mensubu getirmiyoruz ki. Yine bu ülkenin kendi yargı mekanizması içerisinde yüksek mahkemelerde, dava birikimini engelleyecek yeni bir yapılanmaya gidiyoruz, yeni daireler kuruyoruz'' dedi.

CHP'deki herkeste 'Bu Kemal Bey'in yaptığı genel başkanlığı ben de yaparım, acaba genel seçimden sonra onun yerine ben geçebilir miyim?' düşüncesi olduğunu öne süren Bağış, şunları kaydetti:

''Hani bir koltukta iki karpuz derler ya maşallah bunların koltukta da karpuz tarlası var. Herkes kendini potansiyel genel başkan görüyor, herkes kendini 'gölge başkan' görüyor. Geçen bir tanesi Twitter'dan mesaj yazmış. 'CHP Grup Toplantısı'ndayız, birazdan Eskişehir Belediye Başkanımız partimize geçecek' diye. Hukuki genel başkanları, bunun başka bir dönemde olacağını ilan ediyor. Bu sefer başka bir Twitter mesajı yazıyor 'o, 27 Şubata kalmış'. Evdeki hesap çarşıya tutmuyor. Böyle bir duyuruyu kaç kişi yapar, partide nasıl bir mekanizma vardır, anlayamadık. Bir başıboşluğun çok açık, net göstergesi.''

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirilere de değinen Bağış, ''Orduda yanlış işler yapan varsa onlar eleştirilir. Orduda ülkeyi koruyup kollamak yerine kendini bu ülkeye darbe yapma görevlisi zannedenler varsa onlara eleştiri de yapılır, yargısal süreç de yapılır. Ancak hakaret etmek, başka bir ülkenin güdümünde olduğunu iddia etmek, değil genel başkanın, hiç kimsenin haddi değildir. Bir kaç kişi ordunun ve hatta herhangi bir başka kurumun içerisinden yanlış işe bulaştılar diye onları eleştirmek herkesin hakkı. Ama bütün orduya, bütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mal etmek de bu ülkenin dinamiklerine çok büyük zarar verir. Bunu bile göremeyecek kadar enteresan bir ikilem içerisine düşmüş bir anamuhalefet partimiz var'' diye konuştu.

KIBRIS MESELESİ
Anamuhalefet partisinin Kıbrıs üzerinden de siyaset yapmaya meraklı olduğunu ifade eden Bağış, Kıbrıs'ta yaşananları sanki Tunus'ta Mısır'da yaşananlar arasında bir bağ varmış gibi göstermeye çalıştıklarını belirtti.

Aziz Nesin'in ''İnsan kendine verenden çok kendinden verdiğine düşkündür'' sözünü anımsatan Bağış, şunları kaydetti:

''Hepimiz anneye babaya düşkünüz dür ama anne babalar çocuklarına daha düşkündür. Çünkü onlara yememiş yedirmiştir, içmemiş içitmiştir, giymemiş giydirmiştir, kol kanat germiştir, büyütmüştür. Hiç bir kimse yavrusunu sıkıntıda görmek istemez. KKTC bizim yavru vatanımızdır. Kızsak da üzülsek de darılsak da biz yavrumuzu açta açıkta bırakmayız. Bizim anamuhalefet partisinin anlayamadığı budur. Biz KKTC'de iyi bir yönetim olsun istiyoruz. Bütçelerini düzgün tutsun, hesaplarını kitaplarını iyi yapsınlar, vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza kucak açsınlar onlarla kenetlensinler istiyoruz. Biz Türkiye'nin fakir fukarasının verdiği vergilerle Kıbrıs'a her türlü desteği vermeye çalışıyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Gerektiğinde şehit verdik, gerekirse yine vereceğiz.''

Türkiye'nin her şeyiyle Kıbrıs'ın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini savunan Bağış, ''Biz gerektiğinde Avrupa Birliği sürecimizi Kıbrıs için riske attık, gerektiğinde ekonomik koşullarımız zorladık, yine yapacağız. Çünkü Kıbrıs, bu milletin milli davasıdır; milli davalarda iktidar-muhalefet kavgası olmaz. Milli davalarda, siyasi istismar da olmaz. Bunu bile karıştırmaya kalkanlar var. Onlara Anadolu'nun çok güzel bir sözüyle karşılık vermek istiyorum; 'darı olmayan değirmen, kendi taşını öğütürmüş'. Bu tartışmalar size zarar verir, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine yabancılar nezdinde gölge düşürür'' şeklinde konuştu.

''AB SÜRECİ HEPİMİZİN ORTAK PAYDASIDIR''
Türkiye'nin demokratikleşmesinin, şeffaflaşmasının, kalkınmasının önemli itici güçlerinden bir tanesi olan Avrupa Birliği sürecinin herkesin ortak paydası olduğunu söyleyen Bağış, ''Bu süreçte bizim hızımızı kabullenmek istemeyenler Türkiye'nin potansiyelini, gücünü imrenerek takip edenler, bizi yavaşlatmak için bir takım siyasi engeller ortaya koyabilirler. Bugün Avrupa Birliği'nin yapısını, ekonomik gücünü ve Türkiye'nin potansiyelini kıyaslayın'' dedi.

Türkiye'nin nüfusunun yüzde 70'inin 35 yaşın altında olduğunu bildiren Bağış, şöyle konuştu:

''Ortalama yaşımız 27-28. Avrupa'nın ekonomik büyümesi geçen yıl ortalama yüzde 1,5. Almanya ve Polonya en hızlı büyüyen Avrupa ekonomisi, büyüme hızları yüzde 3. Türkiye'nin ise yüzde 8, neredeyse 3 katı. Avrupa ortalamasının 6 katı. Bugün üye olsak Avrupa Birliği'nin nüfus itibariyle de güç itibariyle de ikinci en büyük ülkesi olacağız. Avrupa Birliği'ni kuran bazı ülkeler bunun kabullenmekte sıkıntı yaşıyorsa bizi geciktirmek için bu bir süreçse, binbir çeşit engel çıkarıyorlarsa biz pes mi edeceğiz, kesinlikle hayır.''



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,999 µs