En Sıcak Konular

BBP'den, helikopter kazası için suç duyurusu

13 Şubat 2011 16:34 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili 16 Şubat'ta Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyusunda bulunacaklarını söyledi.

Topçu, TSK'yı hedef alan açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Süheyl Batum'a da 'Mukavvadan profesör' diyerek tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, İzmir'de seçim startını verdiği toplantıda, eski Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun iki yıl önce hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması için 16 Şubat'ta Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

BBP İzmir'de Genel Başkan Yalçın Topçu'nun katılımıyla seçim çalışmalarını başlattı. 'Her evden bir oy' sloganıyla İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Ege Bölgesi'ndeki il ve ilçe yöneticileri katıldı. Toplantı, Kur'an-ı Kerim okumada Türkiye birincisi olan hafız Ahmet Yüksel'in okuduğu Kuran'ı Kerim ile başladı.

Partili gençlerin 'Muhsin başkanın askerleriyiz', 'Şehidim hakkını helal et bize' tezahüratlarıyla eşliğinde konuşmaya başlayan Genel Başkan Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nın ölümüyle ilgili olarak 16 Şubat'ta Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Topçu, kabinedeki bir bakanı kazayla ilgili açıklamalarından dolayı istifaya davet etti. Topçu, "Kabinenin bir bakanı, Yazıcıoğlu'nun ölümü için 'kaza' dedi. Bizim araştırmamız için de 'kaza içinde kaza çıkarma' olarak nitelendirdi. Sayın Bakan siz bu olaya kaza diyorsunuz. Bu söylediğinde samimi isen hemen istifa et. Gerçi siyasi ahlak gereği Türk siyasetinde istifa asaleti yok. Olsaydı Isparta uçağının düşmesinden sonra, hızlı tren kazasından sonra bu işe 'kaza' diyenler çoktan istifa ederdi. 'Kaza içinden kaza çıkarmayın' diyen bakan koltuğuna oturmaya devam et. Ama biz hukukla gereğini yapacağız. Devlet Denetleme Kurulu, helikopterin düşmesinin sıradan bir kaza olmadığını ilan etti. 782 sayfalık raporu Başbakanlık ve Cumhuriyet Savcılığı'na göndererek gereğinin yapılmasını istedi. Biz de 16 Şubat Çarşamba günü saat 13.30'da partililer, Alperenler, ailesi ve avukatlarımızla Kahramanmaraş'ta adliyenin önünde olacağız. Hukukçularımızın hazırladığı dilekçeleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunacağız. Bu sürecin yürütülmesi için özel yetkili savcı tayin edin diyeceğiz. Hukuk içinde kalıp hesabı mutlak soracağız. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun harekete geçmesini istiyoruz. Başbakan, Devlet Denetleme Kurulu'nun ardından açıklama yapmadı. Konuyu acaba gündemden düşürmeye mi çalışıyorlar? İkaz ediyorum böyle bir niyetleri varsa aldanırlar. Her yüzünde en son alperen kalsa bile şahadet sürecinin hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu olay ya aydınlanacak ya da aydınlanacaktır." şeklinde konuştu.

"MUKAVVADAN PROFESÖR"

BBP Genel Başkanı Topçu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un 'kağıttan kaplan' sözünü de eleştirdi. Ana muhalefet partisinin Anayasa Profesörü olan Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Türk Silahlı Kuvvetlere 'kağıttan kaplan' dediğini hatırlatan Topçu, "Bu arkadaşların darbe özlemini bilmeyen yok. Güya anayasa profösörü olan bu kişiye takılan bir isim var. Buna 'mukavvadan profesör' diyorlar. Siyasi ortamı geriyor safları netleştiriyor ve buradan nemalanıyor. Mukavvadan profesörün yaptığını millet görüyor." dedi.

İki partinin milletin başına bela olduğunu ifade eden Topçu, "Çekin şu ellerinizi okullarımızdan, camimizden, kışlamızdan; işinize bakın. Bu oyunu her seçim dönemi oynuyorsunuz. Milletimiz bu seçimde kendi iradesine sahip çıkacak." şeklinde konuştu.

Topçu, ekonominin iyi yönetilmediğini eleştirisinde de bulundu. 10 milyon gencin işsizlik nedeniyle evlenemediğini öne süren Topçu, "Başbakan beş yıldızlı otellerde düğünlere katılıyor ve üç çocuk istiyor. İyi güzel de Türkiye senin törenlerine katıldığın beş yıldızlı otellerdeki düğünlerden ibaret değil ki, 10 milyon kişi issizlik nedeniyle evlenemiyor. Siz işinize bakın. Allah'ın işine, milletin mahremine ne karışıyorsun? Senin endişelenmene gerek yok. İlerde nüfus yaşlanacak endişesi aşılayacağına işsizlere iş bul." dedi.

Türkiye'de 26 yıldır terörün bitirilemediğini ve PKK'nın liseli gençlere musallat olduğunu da kaydeden Topçu, şehirde araba yaktıklarını, okul kundakladıklarını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde birkaç kendini bilmezin Türkiye'yi rencide eden Rum yanlısı eylemler yaptığını da ifade eden Genel Başkan Topçu, Başbakan Erdoğan'ın celallenerek Kıbrıslı Türklere besleme anlamına gelen laflar söylediğini, bunu tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Topçu, Başbakan Erdoğan'ın söylemesi gereken sözün 'Kıbrıs Türktür Türk kalacaktır." sözü olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından Büyük Birlik Partisi'ne katılanlara rozetleri takıldı.



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,187 µs