En Sıcak Konular

İskandinav turistler bu yıl Türkiye'de

12 Şubat 2011 19:37 tsi
Mısır'da devam eden halk ayaklanması dolayısıyla binlerce İskandinav turistin bu yıl Türkiye'ye akın etmesi bekleniyor. Antalya ve çevresindeki turizmciler bu yıl bölgeye gelecek turist sayısında yüzde kırk artış bekliyor.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da devam eden uluslararası turizm fuarına katılan Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) yetkililerinden Özcan Şafak Mavili, gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi. Başta Danimarkalılar olmak üzere İskandinav turistlerin Alanya'yı çok sevdiklerini belirten Mavili, "Alanya onlar için ikinci bir ev gibi. 6 binden fazla Danimarkalı Alanya'ya yerleşmiş durumda. Yaz aylarında gelen turist sayısı ise her yıl biraz daha artıyor" dedi. Son dönemde Mısır'da yaşanan gelişmelerin de bölge turizmine olumlu katkı yapacağının altını çizen Mavili, "Mısır'da yaşanan olaylar dolayısıyla İskandinav turistlerin büyük bir bölümü bu yıl Türkiye'ye gelecektir. Turist sayısında yüzde 40'lara varan bir artış bekliyoruz" dedi.

KOPENHAG TURİZM FUARINDA TÜRKİYE STANDINA BÜYÜK İLGİ

Diğer taraftan Kopenhag'da devam eden uluslararası turizm fuarına Türkiye damgasını vurdu. Danimarkalıların en çok ilgi gösterdiği stantların başında gelen Türkiye standındaki görevliler yoğun ilgi karşısında zaman zaman zor anlar yaşadılar. Bu yılki yoğun ilgide Türk Hava Yolları'nın ünlü Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki ile çevirdiği reklam filminin büyük bir etkisi olduğu belirtildi. Ünlü tenisçinin oynadığı reklam filmini gören Danimarkalılar Türkiye stantlarına yöneldiler. Bu arada Türkiye Cumhuriyeti Kopenhag Büyükelçisi Berki Dibek'te fuarın açılışından sonra standı ziyaret ederek görevlilerle bir süre sohbet etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Büyükelçi Dibek, "Bu seneki turizm fuarında tekrar birlikte olmaktan ve ülkemizden gelen firmaların burada ülkemizi gayet güzel temsil ettiğini görmekten dolayı son derece mutluyum. Bu fuardaki etkinliğimiz, sizlerinde gördüğü gibi, her geçen yıl katlanarak artıyor. Bu tabi bize gurur veriyor. " dedi.

BÜYÜKELÇİ DİBEK: "TURİZMİN ÖNYARGILARIN KIRILMASI AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEMİ VAR"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın bütün dünyada turizm rakamları gerilerken Türkiye'de arttığına dair demecine atıfta bulunan Büyükelçi Dibek, "Bu sene şimdiden geçen yıla oranla daha iyi rakamlara ulaşmış durumdayız. İnşallah bu yılı da her sene olduğu gibi geçmiş yıllara kıyasla ilerleme kat ederek kapatacağız." dedi.

Turizmin ülkeye gelir getirmesinin yanı sıra Danimarka ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve iki ülkenin birbirini daha iyi anlamasına da katkı yapacağını söyleyen Büyükelçi Dibek, "Danimarkalılar Türkiye'yi kendi gözleriyle gördükten sonra, inanıyorum ki hem Türkiye hakkında hem de Danimarka'da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler hakkında daha iyi bir fikir edineceklerdir. Ben turizmin özellikle ön yargıların kırılması açısından çok büyük bir önemi olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan bu alanda çalışan insanların ülkemizin tanıtımına büyük bir hizmetleri olduğunu düşünüyorum. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere hizmeti geçen herkesi en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs