En Sıcak Konular

Esad'dan Mısır açıklaması

12 Şubat 2011 17:46 tsi
Mısır'da Hüsnü Mübarek'in yönetimden çekilmesini Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, "Mısır halkına güvenmiz tam" diyerek değerlendirdi.

 Esad ve Talabani yaptıkları açıklamada Mübarek'ten sonraki süreç ile ilgili olarak, "Mısır'ın kalkındırılması uluslar arası alanda ve Arap dünyasında hakkettiği yeri alma konusunda Mısır halkının çabalarına güvenimiz tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani resmi bir ziyaret için geldiği Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından kabul edildi. Esad, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'yi Şam Uluslar Arası Hava Alanı'nda karşıladı. Halk Sarayı'nda yapılan görüşmede Esad ve Talabani ikili ilişkilerin yanı sıra Mısır başta olmak üzere bölgesel konuları ele değerlendirdi.

Görüşmede Esad ve Talabani, ikili ilişkilerin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Irak'ın Suriye'nin yanı sıra bölge ülkeleri ile istikrar ve güvenliğe hizmet edecek stratejik ilişkiler kurma arzusunu dile getiren Talabani, Irak'ın Suriye ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Suriye'nin ileriki Arap zirvesinin Irak toprakları üzerinde düzenlenmesine destek verdiğini belirten Suriye lideri Esad; Suriye'nin aynı zamanda Irak'ın Arap arenasında bölge geleceğini kuran temel ortaklardan biri olarak yeniden rol oynamasını da desteklediğini belirtti.

Başta Mısır'daki gelişmeler olmak üzere bazı Arap ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Esad ve Talabani; Mısır'ı kalkındırma, Arap ve uluslararası arenadaki doğal rolünü yeniden kazandırma konusunda Mısır halkına tam güven duyduklarını bildirdi.

Görüşmeye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk El Şara, Başbakan Muhammed Naci Utri, Cumhurbaşkanı Yardımcı Asistanı Muhammed Nasif, Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Buseyna Şaban, Petrol Bakanı Süfyan Allav, Cumhurbaşkanlığı İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mansur Azzam, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye'nin Bağdat Büyükelçisi Nevvaf el-Faris katılırken Irak tarafından Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Petrol Bakanı Abdülkerim Laibi, Devlet Bakanı Hasan el-Sari ve Başkan Talabani'ye eşlik eden heyet katıldı.

Cihan



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs