En Sıcak Konular

'Tutukluluk sürelerine uyulmadığı sürece...'

12 Şubat 2011 15:55 tsi
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Kadir Has Üniversitesi'nde katıldığı 'Spor Hukuk ve Yönetimi Sertifika Programı' konulu toplantıda sporda şiddetin önlenmesine yönelik yasa çalışmasının şiddeti önleyebileceğini ve Meclis'te düzenlemeler yapılabileceği

Gerçeker, yargı reformuyla ilgili Meclis'ten geçen düzenlemelerin Köşk'te onaylanıp onaylanmayacağına ilişkin soruya, "Bunu bilemem, kendi takdirleridir." cevabını verdi. Gerçeker, tutukluluk sürelerine uyulmadığı müddetçe AİHM'de Türkiye'nin tazminat ödemeye devam edeceğini söyledi.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gerçeker, spor dışındaki soruları cevaplamayacağını söyledi. Sporda şiddetin önlenmesine yönelik yasa hazırlıklarına ilişkin görüşü sorulan Gerçeker, yasanın çok önemli olduğunu ve şiddeti önleyebileceğini söyledi. Gerçeker "Büyük ölçüde önleyebilir tabi. Ama yasalaşması lazım. Meclis'teki görüşmelerde belki bazı düzeltmeler de yapılabilir. Spor bugün aslında barışın kardeşliğin simgesi olması gerekirken şiddet olaylarının artmış olması hoş bir şey değil. Ama mutlaka önlem almak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toplantı çıkışında da basın mensuplarının gündeme ilişkin ısrarlı sorularını cevaplayan Gerçeker, yargı reformu ile ilgili Meclis'ten geçen yeni düzenlemelerle ilgili "Cumhurbaşkanı'nın onaylamasını bekliyor musunuz" şeklindeki soruya Gerçeker " Bunu bilemem, kendi takdiridir. Bunu benim söylemem mümkün mü? Böyle bir şey söyleyebilir miyim? Kendisi değerlendirecektir mutlaka." ifadesini kullandı.

Toplantıda öğrenci ve katılımcılara spor yönetimi ve hukuku konularında bilgi veren Gerçeker, tutukluluk sürelerinin uzun oluşu ve ardından Türkiye aleyhinde açılan tazminat davalarına da değindi. Gerçeker, tutukluluk sürelerinin yasada açıkça ifade edildiğini belirterek, "Yasamızda açık hüküm olmasına rağmen 'tutukluluk süresi şu kadardır' diye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi diyor ki, tutukluluk süresi 3 yıldan, 4 yıldan fazla olamaz diyor. Siz buna uymak zorundasınız. Uymazsanız ne oluyor. Türkiye orada tıkır tıkır tazminat ödemeye mahkum oluyorsunuz. Daha ötesi iç hukukunuzu mutlaka buna göre ayarlamanız gerekiyor." dedi.

Konuşmasında sporda doping ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Gerçeker, bunun mutlaka mücadele edilmesi gereken bir konu olduğunu belirtti. Süreyya Ayhan ile ilgili durumu örnek gösteren Gerçeker, Süreyya Ayhan'ın yok olup gittiğini, ikinci bir sporcunun yetişmediğini söyledi. Önemli başarılar, madalyalar getirebilecek bir sporcunun böylelikle kaybedildiğini anlatan Gerçeker, dopingin hem spora hem sporcuya zarar verdiğini belirtti.



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,462 µs