En Sıcak Konular

Balyoz sanıklarının yakınları yol keserek eylem yaptı

12 Şubat 2011 14:33 tsi
Balyoz davasında haklarında tutuklama kararı çıkarılan sanık yakınları, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde yol keserek eylem yaptı.

Sanık yakınları polisin uyarı üzerine kısa bir süre sonra eylemlerine son verdi. Tuğamiral Cem Çakmak'ın kız kardeşi olduğunu söyleyen bir sanık yakını, "Süheyl Batum'a kızıyorlar 'kağıttan kaplana bir ordu var dedi' diye. Evet bu gün karşımızda kağıttan kaplan bir ordu var." ifadesini kullandı.

Balyoz Darbe Planı iddisıyla açılan davada, aralarında emekli kuvvet komutanları Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'nın da bulunduğu 163 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Davayla ilgili işlemlerin devam ettiği Beşiktaş'taki İstanbul adliyesi önüne toplanan aralarında emekli Tümamiral Özer Karabulut'un işe Sema Karabulut, Emekli Tümamiral Deniz Kutlu'nun eşi İrem Kutlu ve Koramiral Cem Çakmak'ın kız kardeşinin bulunduğu bir grup sanık yakını Beşiktaş Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Adliye önünde bekleyen sanık yakınları medyanın kendilerine gereken ilgi ve desteği vermemesinden yakındılar. Haklarında yakalama emri verilen emekli ve muvazzaf subayların bir kısmının dün duruşma salonunda olduğunu savunan sanık yakınları, " 'Şimdi biz buradayız ve bizi tutuklayın' diyorlar." ifadesini kullandı.

Kendisini Tuğamiral Cem Çakmak'ın kız kardeşi olarak tanıtan bir sanık yakını ise, "Bize dik durun diyorlar, ama bizim yanımızda dik duran bir kurum yok. Duysun Deniz Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay Başkanları, Kara Kuvvetleri Komutanı. Süheyl Batum'a kızıyorlar 'kağıttan kaplan bir ordu var' dedi diye'. Evet kağıttan kaplan bir ordu var karşımızda. " ifadesini kullandı.

Açıklamaların ardından sanık yakınları Beşiktaş Adliyesi'nin önündeki Çırağan Caddesi'ni trafiğe kapattı. Alkışlarla tempo tutan sanık yakınları "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar attı. Eylem sebebiyle Çırağan Caddesi'nde uzun araç kuyruğu oluşurken, bazı sürücülerin kornalarına basarak eyleme tepki gösterdikleri gözlendi.



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs