En Sıcak Konular

'Göçükle ilgili devlet elinden geleni esirgemiyor'

12 Şubat 2011 14:31 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Afşin Elbistan B Termik Santrali'nde yaşanan göçükle ilgili, devletin elinden geleni esirgemediğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü törenlerine katılan Bakan Çelik, törenin hemen ardından, göçüğün yaşandığı Afşin ilçesine doğru hareket etti. Öncesinde de basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çelik, bütün kurum ve kuruluşların çalıştığını, devletin çalışmalarda elinden geleni esirgemediğini belirtti. Çelik, "Maalesef, böyle müessif bir olay gerçekleşti. Olayın, işletme anında değil, bir tetkik, tehlike arz eden bölgenin ağırlıklı denetimi ile ilgili yapılan bir çalışma neticesinde meydana gelmesi, daha büyük bir vahametin, daha büyük bir sıkıntının olmasına engel oldu. Ama şu anda 9 kişinin toprak altında olduğu ifade ediliyor. Umuyor ve diliyoruz ki bu tüm kurumlarımızın yoğun bir çalışması neticesinde burada kardeşlerimize sağlıklı bir şekilde ulaşma imkanını elde ederiz. Bütün kurum ve kuruluşlar çalışıyor. Devlet, elinden gelen ne varsa onu esirgemiyor. Bütün herkese geçmiş olsun diyorum." dedi.

Yetkili firmanın ihmali olup olmadığı yönündeki bir soruyu cevaplandıran Çelik, gerekli incelemelerin yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: "İhmal mi yoksa başka bir neden mi var incelenecek. Mesela daha önce cereyan eden hadise ile ilgili bazı irili ufaklı deprem dalgaları tespit edilmiş. Bu göçük de onunla ilgisi olup olmadığına bakılacak. İhmal söz konusuysa gerekenler yapılacaktır. Ancak, belli ki tehlike sezilmiş. Onunla ilgili bir çalışmanın yapıldığı şeklinde bilgiler var."



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,838 µs