En Sıcak Konular

Erdoğan: Bir an önce seçimlere gitmeliler

12 Şubat 2011 14:26 tsi
Erdoğan: Bir an önce seçimlere gitmeliler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır halkının sevincini, onlarla birlikte paylaştığını ifade ederek, "Onların coşkusu, bizim coşkumuz; bizim heyecanımız, onların heyecanıdır." dedi.

Başbakan Erdoğan, 54 eserin toplu açılışı için Sakarya'da düzenlenen mitingde konuştu. Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in gidişi ile neticelenen olayları değerlendiren Başbakan Erdoğan, Mısır'daki olaylara her zaman ilkesel baktıklarını ifade etti.

Halkın sesine kulak verilmesini istediğini aktaran Erdoğan, "Herkes görmezden gelirken, biz çıktık, kardeşçe, samimiyetle kaygılarımızı paylaştık. Gönlümüzden geçeni, olanca içtenliğiyle paylaştık. Merhum Menderes'in 'yeter söz milletindir' diyen bir milletin mensupları olarak ortaya çıktık. 2002'de biz de 'Yeter, söz de, karar da milletin' diyen bir kadro olarak ortaya çıktık.

12 Eylül'de ileri demokrasi, hukukun üstünlüğü diyen bir halk olarak kardeşçe tavsiyelerde bulunduk." diye konuştu.

Mısır'daki gelişmelere 'birilerinin yaptığı gibi seçkinci yaklaşmadıklarını' ifade eden Erdoğan, "Demokrasiye hazır değiller, gibi bir yaklaşım yapmadık. Mısır'da olup bitenlere, çıkar endeksli bakmadık. Biz çifte standartlara prim vermedik. Komşuluk, kardeşlik hukukunu gözettik. Mısır'ın derdini bu hissiyatla kendimizin derdi gördük. Dik durduk, samimi olduk, gönül dilimizle konuştuk. Kardeşlik hukuku ile çağrımızı, samimi tavsiyelerimizi yaptık. Bugün Mısır halkının sevincini onlarla birlikte biz de paylaşıyoruz. Onların coşkusu, bizim coşkumuz, bizim heyecanımız, onların heyecanıdır." açıklamasında bulundu. Mısır'da bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: "Anayasal demokrasi tesis edilmeli. Aylarca sonuçlanmayan seçim olmaz. Bizde 24 saatte seçim oluyor. Bir haftada YSK kesin neticeleri açıklıyor. Ama bazı ülkeler var ki; Mısır gibi aylarca netice açıklamıyor. Böyle olmamalı. Aynı desteği Tunus'a verelim. Tunus'ta da bu sağlansın. Kızılay'ı devreye sokuyoruz, Kızılhaç da devreye girsin, ihtiyaçlarını giderelim. Mısır köklü bir tarihe, adil bir medeniyete sahip. İnanıyorum ki, Mısır bu süreçten daha güçlenmiş olarak çıkacaktır. Bizim Mısır halkı ile kardeşlik bağlarımız var. Mısır, her zaman, kendilerinin iyiliğini isteyen bir Türkiye olduğunu bilmelidir. Sakarya Nehri'nin kenarından, Nil Nehri'ne; Sakarya'dan Kahire'ye, Türkiye'den Mısır'a, kardeş Mısır halkına tüm milletim adına selamlarımızı gönderiyoruz. Yeni dönem Mısır için hayırlı olsun. Allah Mısır halkının yar ve yardımcısı olsun diyorum."

"KOYACAKLAR 2 METRELİK MEZARA, ÇEKİP GİDECEKLER"

Son zamanlarda bazı grupların Mısır ile Türkiye'yi karşılaştırdığını söyleyen Başbakan, elma ile armudun birbirine karıştırıldığını ifade etti.

"Türkiye'de demokratik noktada bir sıkıntı mı var?" diyen Erdoğan, şunları anlattı: "12 Haziran geliyor. Yandaşlarınla, candaşlarınla mücadeleni, demokratik mücadeleni ver. Sandık geliyor, eğer benim milletim sana sandıkta iktidarı veriyorsa, biz başımız gözümüz üstüne görevi veririz. Hatta ben daha ileri gidiyorum; benim partim 2. olursa ben genel başkanlığı bırakmaya söz verdim. Çünkü biz alışılmış liderlik profili çizmeyeceğiz. Çekilirim ve bir başka arkadaşımla bu yola devam eder ve ben de onun hizmetkârı olurum. Biz koltuklardan şan şeref alan bir siyaset anlayışını değil, koltuklara şan şeref katan bir siyaset anlayışını getiriyoruz. Koltuklara yapışanlar var bu ülkede. Yıllar yılı kopamadılar oradan. Biz biliyoruz ki, o koltukların hepsi gelip geçici. Hani diyorlar ya her zaman; hepimiz faniyiz, bir gün gelecek öleceğiz. Hoca efendi gelecek, ne diyecek? Cumhurbaşkanı niyetine, Başbakan niyetine demeyecek. İstediğin kadar zengin ol, 'Er kişi niyetine' diyecek. Hatun kişi niyetine diyecek. Koyacaklar o iki metrelik mezara, çekip gidecekler, yanında kimse kalmayacak. Biz, baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmak istiyoruz. Mücadelemiz onun için. Arkamızdan hayır dualar gelirse ne mutlu. İşte şu açılışını yaptığımız eserlerle hayırla anılırsak ne mutlu."



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs