En Sıcak Konular

YÖK Başkanı'nın ilginç isteği

11 Şubat 2011 20:22 tsi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde buz pateni pistleri kurulmasını istediklerini söyledi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda gümüş madalya alan Alper Uçar-Alisa Agafonova veTürkiyeBuz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir'i kabul etti.

Özcan, kabul sonrasında yaptığı konuşmada,YÖKiçin önemli bir günün yaşandığını belirterek, "Arkadaşlarımız, kış oyunlarında buz pateni dalında, buz dansı kategorisinde ikinci oldular." dedi. Türkiye'nin, kış sporlarında, özellikleüniversiteseviyesinde çok iyi bir yerde olduğunun söylenemeyeceğini aktaran Özcan, "Zaten Universiad'da alınan sonuçlar da bize bunu gösterdi. Ama bu karamsar ortamda bile yüzümüzü güldüren bir başarı oldu. O başarının mucitleri şimdi yanımızda." diye konuştu.

Fahrettin Kandemir ile üniversitelerin bundan sonra kış sporlarında neler yapabileceği konusunda sohbet ettiklerini söyleyen Özcan, "Belki kendisinin üniversiteler için geliştirebileceği basit ve çok pahalı olmayan projeler ile üniversitelerde buz patenleri pistleri kurulmasını ve öğrencilerimizin bu spora daha fazla katılımının sağlanmasını becerebileceğimizi düşündük. Böyle bir proje bize gelirse biz de onu üniversitelere göndeririz." dedi. Özcan, bütçe imkanları içerisinde bu projeyi yaklaşık 5 üniversite için gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir de üniversiteler arası kış oyunlarının Erzurum için büyük bir adım olduğunu kaydederek, "Bir kentin kaderisporoyunları ve sporla değişti." dedi.

Yarışmalarda, sportif anlamda çok büyük başarılar elde edilemediğini söyleyen Kandemir, şöyle dedi: "Size sadece bir iki rakam vermek istiyorum. Buz pateni alanında dünyadaki ilk yarışma 1890 yılında Amsterdam'da yapıldı. Ülkemizdeki ilk resmi yarışma 2010 yılında Erzurum'da yapıldı. Aradaki 120 seneyi düşünmenizi rica ediyorum."

Kandemir, Alper ve Alisa'nın, imkan sağlandığında Türk gençlerinin neler yapabileceğinin somut bir örneği olduğunu kaydetti. Kandemir, makul ve mantıklı projelerle üniversite gençlerinin spor yapmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Alper Uçar ise yarışmaya 7 ay gibi kısa bir sürede hazırlandıklarını belirterek, "Konsantrasyonumuzu, sabrımızı, sebatımızı sırf bu yarışma için gösterdik. Çok zorlandık, çok da yoğun bir fedakarlık oldu. Ama sonunda başarıya ulaştık. Bu başarı, Türkiye'deki tüm gençlere de örnek oldu." şeklinde konuştu.

Gençlerin, buz patenine ilgi duyduğunu ifade eden Uçar, "Siyah beyaz televizyon dönemlerinden beri Türk ailelerine yerleşmiş bir buz pateni kültürü olduğunun farkındayız. Her zaman ailelerimizin özenerek izledikleri, hiçbir zaman orada olamayacağımız gibi düşündükleri büyük sporcuların artık çok yakınındayız." dedi. Alisa Agafonova da duyduğu mutluluğu dile getirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ödül alan geçlere hediye verdi.

cihan



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs