En Sıcak Konular

'Adnan Menderes demokrasi şehididir'

11 Şubat 2011 15:09 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in demokrasi şehidi olduğunu söyledi.

Namık Kemal Zeybek, Adalet Partisi'nin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla Turgut Özal Kampüsü'nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Adalet Partisi'nin ve ondan sonra ona bağlı kurulan partilerin Türk siyasi hayatını yansıttığını ileri süren Zeybek, DP'nin milli, manevi ve insani değerlere bağlı olduğunu belirtti.

Demokrasinin insani değerlerin en yücelerinden birisi olduğunu dile getiren Zeybek, adaletin ise mülkün temeli olduğunu ifade etti. Babasının DP'li olduğunu, kendisinin ise 13 yaşında DP'ye sempati duymaya başladığını kaydeden Zeybek, Adnan Menderes'in demokrasi şehidi olduğunu vurguladı.

Menderes'i Ankara Bentderesi'nde yaşanan sel felaketinde olay yerinde inceleme yaparken gördüğünü açıklayan Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'ya ilişkin sözlerini eleştirerek, "Yani Atatürk Ankara'ya bir şey yapmamış, Menderes bir şey yapmamış, Demirel, Özal yapmamış." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ülke meseleleriyle uğraşmak yerine dışarıya talimatlar verdiğini ileri süren Zeybek, Erdoğan'ın kendisini Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı değil bütün İslam ülkelerini tanzim edecek, buyruklar verecek halife gibi görmeye başladığını iddia etti. Bunun demokratik zihniyetten uzaklaşmanın en tehlikeli belirtisi olduğunu savunan Zeybek, Kıbrıs'ta birkaç satılmış, kendi menfaatlerini yabancılarla birleştirmiş 10-15 kişinin'' konuşmalarından dolayı tüm Kıbrıslıların suçlanamayacağını ifade etti. Başbakanın Kıbrıs'a yönelik sözlerini de eleştiren Zeybek, 'Başkanlık sistemi' konusunda ise valileri halk seçecek demenin federasyon olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık sistemini eleştirdiğini hatırlatan Zeybek, AK Parti'nin ömrünü tamamladığını ileri sürdü.

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Ali Naili Erdem ise, Adalet Partisi'nin hizmet aşkı ile yanmış, yıkanmışların partisi olduğunu belirterek, partinin 12 Mart'ta şapkasını alıp gitmişlerin partisi olmadığını söyledi.

CİNDORUK VE YILMAZ FOTOĞRAF KARESİNDE YER ALMADI

DP'de yapılan kongrenin ardından genel başkanlığa seçilen Namık Kemal Zeybek, Turgut Özal Kampüsü'ne partide genel başkanlık yapanların fotoğraflarının yer aldığı bir afiş astırdı. Afişte iki ismin yer almaması ise dikkat çekti. Kampüsteki afişte Cemal Gürsel, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Tansu Çiller ve Namık Kemal Zeybek'in fotoğrafları yer alıyor.

Ancak afişte, Zeybek'ten önce DP Genel Başkanlığı yapan ve Anavatan Partisi ile birleşmeyi sağlayan Hüsamettin Cindoruk ile eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın fotoğrafları yer almadı. Konuya ilişkin partiden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.



Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,531 µs