En Sıcak Konular

Çavuşoğlu'na fahri doktora unvanı verildi

11 Şubat 2011 13:50 tsi
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na fahri doktora unvanı verildi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, dün Moskova'daRusyaFederasyonu Konseyi Başkan Yardımcısı İlyas Umakhanov ile görüştü, Çavuşoğlu'na Moskova Devlet Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Ödül töreninde konuşan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Rusya'nın Avrupa Konseyi içerisindeki rolü ve Avrupa'da artış gösteren aşırılıklar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında Avrupa Konseyi ile Rusya arasındaki olumlu ilişkilerin memnuniyet verici olduğunu ifade eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Rus Parlamenterler ve uzmanların Avrupa Konseyi'nin (AK) çalışmalarına aktif katılım sağladıklarını ve AK'nin karşılaştığı sorunların çözümünde Avrupalı meslektaşları kadar katkıda bulunduklarını ifade etti.

Avrupa Konseyi'ne üye olan bir çok ülkede aşırılıklar,ırkçılık ve yabancı düşmanlığına yönelik söylevlerin artış içerisinde olduğunu ve bu durumun kaygı verici olduğunu ifade eden AKPM Başkanı Çavuşoğlu şöyle devam etti: ''Ortak Avrupa evinin temeli, korku ve nefret değil saygı, ayrımcılık ve dışlama değil çeşitliliğe dayanan açık bir toplum üzerine inşa edilmedir. Irkçılık,yabancı düşmanlığı, İslamofobi, Anti-Semitizm gibi ırkçılık hoşgörüsüzlüğe yol açacak bütün korkuları yok etmemiz gerekmektedir.''

Bu doğrultuda dinler ve kültürlerarası diyalogun karşılık anlayışın gelişmesi ve ırkçılık ile mücadele için en etkin yol olduğunun altını çizen AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu konunun AKPM'nin Nisan ayında düzenlenecek Genel Kurulu'nda geniş bir biçimde ele alınacağını ifade etti. Mevlüt Çavuşoğlu, bu soruna ilişkin yeni yaklaşımların çözümü için de önemli bir fırsat sağlayabileceğini ekledi.

Moskova'daki temaslarını tamamlamasının ardından AKPM Başkanı Çavuşoğlu'nun bu akşam, Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a geçmesi bekleniyor.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11-13 Şubat tarihleri arasında Tataristan Özerk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirecek olduğu çalışma ziyareti kapsamında; Tataristan Cumhuriyeti Devlet Şûrası Başkanı Ferit Muhammetşin, Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Başbakan İldar Halikov, Tataristan Devlet Şûrası üyesi parlamenterler ve Kazakistan Müslümanlarının lideri ile görüşmelerde bulunacak.

cihan



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,801 µs