En Sıcak Konular

Nazarbayev, adaylığını resmen açıkladı

11 Şubat 2011 13:03 tsi
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 03 Nisan 2011'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğunu resmen açıkladı.

Başkent Astana'da Nur Otan Demokratik Halk Partisi'nin 8.'inci Kurultayı'nda konuşan Nazarbayev 'seçimde adayım' dedi.

Nur Otan Demokratik Halk Partisi'nin Başkan Yardımcısı Nurlan Nigmatulin başkanlığında Astana'daki Bağımsızlık Sarayı'nda toplanan parti üyeleri hep bir ağızdan Nazarbayev'in adaylığını koyması yönünde tezahüratta bulundu. Kurultaya Rusya'dan katılan Birleşik Rusya Partisi Başkan yardımcısı milletvekili Vladimir Pehtin, Başbabakan Vladimir Putin'in kurultaya gönderdiği kutlama mesajını okudu.

"ATATÜRK'TE 4 DÖNEM CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ"

Kurultay'da konuşan Astana Valisi İmangali Tasmaganbetov, Türk dünyası için önemli bir şahsiyet olan Mustafa Kemal Atatürk'ün dört dönem cumhurbaşkanlığını yaptığını hatırlatarak, halkın desteğini alan bu büyük insana Gazi ünvanı verildiğini söyledi. Tasmaganbetov, 'Halk için çalışanlar hiçbir zaman unutulmaz ve gerekli değer yine halk tarafından verilir. Halk, kendine değer veren Nazarbayev'i cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor''.dedi.

Kurultaya katılan konukların konuşmasından sonra kürsüye gelen Nigmatulin, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in partinin tek adayı olduğunu söyledi ve bunu oylamaya sundu. Bütün delegelerin desteğini alan Nazarbayev kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, bağımsızlıktan buyana geçen yirmi sene zarfında Kazakistan'ın gelişmesi ve halkın ekonomik durumunun iyileşmesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Uluslararsı arenada Kazakistan'ın etkinliğini artırdıklarını dile getiren Nazarbayev, meclisin görev süresini referandum yoluyla uzatma teklifini reddettiğini, ancak halkın bu konuda büyük teveccüh gösterdiğini söyledi. Kendisi tarafından alınan erken seçim kararının görev süresini iki yıl kısalttığını hatırlatan Nazarbayev, 'Halkımın bana gösterdiği bu ilgiye karşılıksız kalamam.Gücüm yettiği ve sağlığımın el verdiği sürece görevimi sürdüreceğime inanıyorum ve seçimlerde aday olduğumu açıklıyorum.'' dedi.

Nazarbayev, konuşmasında yeni dönemde parlamentonun rolünün artacağı sinyalini de verdi.

Kurultaya, Türkiye'den AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve Türkiye-Kazakistan Dostluk Grubu Başkanı, Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek katıldı.

cihan




Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs