En Sıcak Konular

Mısır Ordusu'ndan Mübarek'e destek

11 Şubat 2011 12:01 tsi
Mısır Ordusu'ndan Mübarek'e destek

Mısır'da bugün üst düzey bir toplantı gerçekleştiren ordu, dün gece istifa etmeyeceğini açıklayan Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in arkasında durdu.

Göstericilere de sokaklardan çekilme ve normal yaşantılarına dönme çağrısı yapan ordu, olağanüstü hal yasasının da değişeceği vaadinde bulundu. Dün gece istifa edeceği umuduyla Mübarek'i izleyen; ancak istedikleri sözleri duymayan göstericiler için ordunun açıklaması ikinci bir şok oldu.

Mısır'da Mübarek'in istifasını isteyen muhalif göstericiler, ordudan istedikleri desteği bir türlü alamadı. 28 Ocak'ta sokağa inen ancak göstericilere ateş açmayacağını belirten ordu, Eylül ayındaki seçimlere kadar görevinin başında olacağını açıklayan Mübarek'e destek verdi.

Bugün Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin Tantavi başkanlığında toplanan Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada Mübarek'in, görev ve yetkilerinin yardımcısı Ömer Süleyman'a devretme kararına destek verildi. Ayrıca yıl sonunda özgür ve adil seçimler yapılacağı vaadinde bulunuldu. Ayrıca 1981'den bu yana yürürlükte olan olağanüstü hal yasasının da uygun zaman geldiğinde değiştirileceği vurgulandı.

Ancak dün geceden sonra bugün ikinci kez bir bildiri yayınlayan ordu, 18 gündür sokaklarda olan göstericileri yine tatmin etmedi. Ordunun bu açıklaması, günlerdir orduya Mübarek'e karşı harekete geçme çağrısı yapan göstericileri hayal kırıklığına uğrattı.

Dün gece istifa umuduyla Mübarek'in açıklamasını izleyen ama istediklerini elde edemeyen göstericiler için ordunun tavrı ise ikinci bir şok oldu.

25 Ocak'tan beri gösterilerin merkezi olan Tahrir Meydanı'nda toplanan çok sayıda Mısırlı, devlet televizyonunu da kuşatmış durumda. Cuma namazı sonrası yine büyük gösteriler düzenlenmesi planlanıyor. Ancak Mübarek'in Oruba Sarayı'na giden yolların dikenli tellerle ve ordu birlikleri tarafından kapatıldığı belirtiliyor. Ancak saraya giden yerlerde yüzlerce kişinin de toplandığı belirtiliyor.



Bu haber 1,022 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,613 µs