En Sıcak Konular

Osman Kaçmaz'a kötü haber

11 Şubat 2011 11:46 tsi
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Osman Kaçmaz'ı HSYK'ya şikayet etti...

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’na şikayet etti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın avukatı Dr. Hüseyin Aydın tarafından HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı’na iletilen şikayet dilekçesinde; Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 12 Ekim 2010 tarihli kovuşturmaya yer olmadığı şeklindeki kararının kaldırılmasına karar verdiği hatırlatıldı.

YÖK Başkanı Özcan tarafından, kararı veren hakimle ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmaksızın bir takım açıklamalarda bulunduğu; bu değerlendirmeleri gerekçe gösteren Osman Kaçmaz’ın, açıklamalarından ötürü Özcan’ı kınayarak istifaya davet ettiği anımsatıldı. Dilekçede, yargıçların bireysel ve kollektif olarak yargı mesleğinin saygınlığını koruyarak, toplumun yargı sistemine güvenini temin etmek zorunda olduğu aktarıldı. Dilekçede, “Şikayet olunan yargıcın açıklamaları, makul bir gözlemci gözünde tarafsızlığını zedelediği gibi genel olarak yargı sistemine olan güveni de sarsacak niteliktedir. “ denildi.

Toplumda partizanca tartışılan konulara ilişkin mahkeme dışında açıklama yapmanın veya partizan siyasi faaliyetlerde bulunmanın tarafsızlığı zedelediği ifade edildi. Osman Kaçmaz’ın, Özcan’ı konuyu bilmemekle suçlayıp istifasını istemesinin partizanca nitelikte ve tarafsızlığını zedeleyecek bir davranış olduğu belirtildi.

Dilekçede, “Adı geçen yargıç, toplumsal bir tartışmayla ilgili olarak toplumda saygın bir konumu olan müvekkilimi hedef alan bir açıklamada bulunmak suretiyle, yargı makamının onurunu zedeleyen bir davranış sergilemiştir.“ ifadelerine yer verildi.

Yusuf Ziya Özcan’ın, açıklamalarında, Osman Kaçmaz ve kararını eleştirmediği; kararın takdirini kamuoyuna bıraktığı kaydedildi. “Buna rağmen, şikayet olunan yargıcın, ölçüsüz bir şekilde müvekkilimi hedef alan açıklamaları, yargının siyasi sessizlik geleneğine de aykırılık teşkil etmektedir.” denildi.

Dilekçede, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın, ‘resmi sıfatının gerektirdiği saygınlık ve güven duygusunu sarsacak nitelikte bir eylemde bulunmak suretiyle görevini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanısını uyandırdığı’ belirtilerek, hakkında disiplin soruşturması açılması talep edildi.

cihan



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,487 µs