gizli planı | " /> gizli planı | "/>

En Sıcak Konular

Süheyl Batum’un gizli planı

11 Şubat 2011 08:42 tsi
Süheyl Batum’un gizli planı

TSK'ya yönelik yaptığı açıklamanın ardından önce geri adım atan sonra da CHP liderine rest çeken Süheyl Batum'un aslında amacı ne?

Adem Yavuz Arslan / Bugün

CHP'li Süheyl Batum gündem olmaya devam ediyor.
Encümen-i Daniş tarafından DP Genel Başkanlığı'na hazırlanırken bir anda kendini CHP yönetiminde bulan Batum'a kendi partisinden de tepki büyük. İstifasını isteyen CHP'lilerin sayısı az değil.
Fakat o 'ordu kağıttan kaplanmış' sözünün arkasında duruyor. Önceki gün 'parti geleneklerine uyarım' diyerek 'özür imasında' bulunan Batum dün İzmir'de gazetecilere 'Söylemek istediğim ortada. Geri adım atmam söz konusu değil. Kimse bana geri adım attıramaz' dedi.
Kuvvetle muhtemel ki Batum 'kağıttan kaplan' polemiğinden ders almayacak, yakın zamanda yeni bir tartışmanın aktörü olacak.
Çünkü bu çıkışlarının arkasında 13 Haziran senaryolarının yattığı yönünde güçlü duyumlar var. Bu arada paylaşalım, CHP kulislerinde seçim beyannamesinden, parti programından çok '12 Haziran sonrası liderlik mücadelesi' konuşuluyor.
Batum'a dönersek.
İlginç bir durumla karşı karşıyayız. Şöyle ki, Başbakan Erdoğan Meclis kürsüsünden Batum'la ilgili suç duyurusunda bulundu. Zonguldak Savcılığı ise Batum hakkında 301'den soruşturma açabilmek için Adalet Bakanı'ndan izin istedi.
Şimdi gözler Bakan Sadullah Ergin'de.
Dün Ergin'e tercihinin ne yönde olacağını sordum. Bakan Ergin henüz dosyanın önlerine gelmediğini, geldiğinde AİHM kararları doğrultusunda bir karar vereceklerini söyledi. Burada kritik bir cümle de kullandı. 'Önceki uygulamalarımız ışığında değerlendiririz' dedi.
Bakan oyunun rengini belli etmiyor ama sözlerindeki 'önceki uygulamalarımız' ifadesi ipucu veriyor.
TCK 301'den bugüne kadar bakandan 1252 dosya için izin istendi. Bakan Ergin ise 2008'den bugüne sadece 83'üne izin verdi. Yani başvuruların yüzde 93'üne hayır dedi.
Bu açıdan bakarsak CHP'li Batum için de 'yargılanmasın' kararı çıkarsa sürpriz olmaz. Kaldı ki Ak Parti'deki hava da Batum'un 301'den yargılanmasına soğuk.
AK Parti kurmayları Batum'a cezasını halkın sandıkta vereceğini düşünüyor. Kaldı ki Süheyl Batum'un 'darbe çağrısı' niteliğindeki sözlerine marjinal bir kesim hariç sahip çıkan, destek veren yok.
Bu aşamada Batum'u 301'den yargılamak en az 'ordu kağıttan kaplanmış' türü sözlerle darbe çağrısı yapmak kadar yakışıksız bir tavır olur.
Özetle AK Parti CHP'li bir yöneticinin 'düşünce suçu'ndan yargılanmasının yolunu açmayacak gibi. Bu arada hatırlatalım Batum'u 301'den yargılamanın onu kahraman yapacağını düşünen AK Partili sayısı da az değil. 

 



Bu haber 1,070 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,562 µs