En Sıcak Konular

300 hayalet silahın sırrı

11 Şubat 2011 08:28 tsi
300 hayalet silahın sırrı Hatay’da ele geçen 300 Glock tabancanın kime satıldığı Avusturya’daki üretici firmaya soruldu.

Hatay’da “hayalet” olarak nitelenen Glock ve Walter’lardan oluşan büyük bir silah partisi, çok gizli yürütülen operasyonla yakalandı. Hatay Organize Polisi’nin yaptığı operasyonda 3 bin 500 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Tabancalardan 3 bininin plastik mermi atar-travmatik silah olduğu belirlendi. 302’sinin hayalet silah olarak bilinen Glock, 200’ünün de Walter marka olduğu tespit edildi. 8 tabancanın kullanılmış olduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, tabancaların ABD’nin Kuzey Irak’ta kaybettiği silahlardan olup olmadığını araştırmak için uluslararası çalışma başlattı. 

OPERASYON 3 ŞUBAT’TA YAPILDI

Hatay Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uzun süredir takip ettiği kaçakçılık şebekesine 3 Şubat günü operasyon yapıldı. Hatay, İstanbul ve Konya’da eş zamanlı baskınlarla 6 kişi gözaltına alınırken, şebekenin depolarında cephanelik gibi silah ve mühimmat ele geçirildi. Toplam 3 bin 510 silahtan 3 bininin plastik mermi atar-travmatik tabanca, 302’sinin hayalet silah Glock, 200’ünün Walter, 8’inin ise değişik markalarda kullanılmış tabanca olduğu tespit edildi. Bu silahlara ait yedek parça statüsünde namlu ucu ile 550  mermi de yakalandı.

GLOCK FABRİKASINA SORULDU

Operasyonun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü uluslararası çalışma başlattı. Silahların nereden, ne zaman ve kime teslim edildiğinin bildirilmesi için Glock’un Avusturya’da bulunan fabrikasından bilgi istendi. Şebeke üyelerinin sevkiyatı kim için yaptığının halen araştırıldığı kaydedildi.

Kuzey Irak’taki kayıp silahlar mı?

• Hayalet silah olarak bilinen Glocklar’dan binlercesinin ABD’nin Irak’ı işgalinin ardından Kuzey Irak’ta kaybolduğu ortaya çıkmıştı. Ele geçirilen silahların bu partiden olup olmadığı Avusturya’dan gelecek olan bilgi notunun ardından belirlenecek.

ÜÇ BAŞKAN HATAY’DA YAKALANDI

• Operasyonun yapıldığı Hatay, geçen Aralık ayında yine bir ruhsatsız silah olayıyla gündeme gelmişti. Kayseri Yeni Süksün Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Navruz, Güllüce Belediye Başkanı MHP’li Erdal Koç ve Elbaşı Belediye Başkanı DSP’li Ahmet Özyürek silah alışverişi yaparken yakalanmışlardı.

Suikastçilerin tercihi Glock

 Alparslan Arslan’ın bir hakimi öldürüp 4 hakimi de yaralandığı kanlı Danıştay Baskını eyleminde kullandığı Glock, yasadışı örgütlerin suikastlarda tercih ettiği silahlardan oldu.

DHKP-C VE PKK’LILARDA ÇIKTI

 Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’e suikast hazırlığı yaparken polisle girdiği silahlı çatışmada yaşamını yitiren DHKP-C militanı Kevser Mızrak’ın bulunduğu hücre evinde iki silah bulunmuş, bu silahlardan birinin Glock olduğu ortaya çıkmıştı.

  Geçen Eylül ayında Ağrı’da 17 Glock tabancayla yakalanan 2 PKK’lının  ise silahları Ankara, İstanbul ve İzmir’deki eylem timlerine ulaştıracağı belirlenmişti.

ATABEYLER DE GLOCK’LU

• Glock isminin gündeme geldiği en önemli olaylardan biri ise Başbakan’a suikast krokilerin bulunduğu Atabeyler grubu oldu. Başbakan Erdoğan’a suikast hazırlığı yapan 4 askerin kullandığı Eryaman’daki evde yapılan aramada Glock marka tabancalar da bulunmuştu.

star



Bu haber 3,749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs