En Sıcak Konular

Mübarek, yetkilerini 'kısmen' devretti

10 Şubat 2011 23:19 tsi
Mübarek, yetkilerini 'kısmen' devretti Hüsnü Mübarek, televizyondan halka yönelik yaptığı konuşmada "görevlerinin çoğunu", birkaç gün önce atadığı yardımcısı Ömer Süleyman'a devrettiğini açıkladı.

Mısır'da yaşanan olayların ardından Hüsnü Mübarek yönetiminin sonunun geldiği belirtiliyordu. Uluslararası ajanslardan düşen bilgiler ülkeden ayrılabileceği belirtilen Mübarek, televizyondan halka yönelik yaptığı konuşmada "görevlerinin çoğunu", birkaç gün önce atadığı yardımcısı Ömer Süleyman'a devrettiğini açıkladı. Bu açıklama Tahrir meydanında dinlendi ve tepkiler devam ediyor. Göstericiler, Ömer Süleyman'ı da istemiyor.

23:07 - Mübarek: Taleplerinizi karşılayacağım
Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek şu an açıklama yapıyor. Açıklamanın ilk bölümünde Mübarek şunları söyledi: "Değişimin daha iyi şeylere vesilere olacağına inanıyorum. Suçluların takibini yapacağım. Bu suçları işleyenler çok şiddetli bir şekilde cezalandırılacak. Taleplerinizi karşılayacağımı söylüyorum.

Hertürlü politik sistemde hatalar olabilir. Talepleriniz meşruydu. Suç işleyenler cezalandırılacak. Devlet başkanı olarak ülkemin gençlerini dinlerken rahatsızlık duymuyorum. sizleri dinlememek rahatsızlığa sebep olurdu. daha önce de açıklamıştım. bir sonraki seçimlerde aday olmayacağım. 60 yıldan fazla bir süre savaşlar ve barış sürecinde hizmet verdim. Sözümü tutacağım.

Mısır'ı istikrar ve barış sürecine sokalım. bunu meşrutiyet içerisinde yapmak istiyoruz. toplumumuz için istikraslık olmamalı. bunun barış içerisinde olması için çerçeve çizecek ve siyasi partilerle yapacağız. her gün atılacak adımları hesaplıyorum. Mısır'ı sevenlerden katkı bekliyorum. Özellikle askeri güçlerden... Eylül'e kadar barışçıl bir geçiş olacak."

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, protestocuların taleplerinin meşru olduğunu söyledi.

Mısır devlet televizyonuna ''beklenen açıklaması''nı yapan Mübarek, yabancı diktasını asla kabul etmeyeceğini ifade ederek, protestoculara hitaben de ''Şehitlerinizin kanı boşa akmadı'' dedi.

Ölenlerin ailelerinin acılarını yürekten paylaştığını söyleyen Mübarek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını tekrar teyit etti.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, devlet televizyonunda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, önceliğin güven duygusunu geri kazanmak olduğunu söyledi. Mübarek, ekonomik alanda da güven kazanmanın önemine vurgu yaptı.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, görevini yardımcısı Ömer Süleyman'a devrettiğini söyledi.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, yetkilerini yardımcısı Ömer Süleyman'a devrettiğini söyledi. Mübarek, "Kendisinin bu zor dönemde başarılı olacağına inanıyorum. Ölene kadar Mısır kalbimde olmaya devam edecek." dedi.

Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce gösterici, Hüsnü Mübarek'in konuşmasını protesto etti.

Konuşmadan tatmin olmayan halk, "Kahrolsun Mübarek. Defol defol." diye slogan attı.

Görevlerinin yardımcısı Ömer Süleyman'a devrettiğini ifade eden Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, "Allah Mısır'ı halkını korusun, istikrar getirsin." dedi.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, dünyada heyecanla beklenen konuşmasında, göstericilerin taleplerini karşılamadı. Söz vermekle yetinen Mübarek, yetkilerini yardımcısı Ömer Süleyman'a devrettiğini ifade etti fakat istifa etmedi.

Mübarek, "Suçlular cezalandırılacak" ve "Bir dahaki seçimlerde aday olmayacağım" gibi vaatlerini tekrarladı.

(CİHAN)



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,229 µs