En Sıcak Konular

Meslek lisesinde iş garantili kurs

10 Şubat 2011 16:40 tsi
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri projesi Sivas’ta hayata geçirildi.

Genç nüfusun, iş gücü piyasasının talepleri doğrultusunda mesleki eğitim yoluyla istihdam imkânını artırmak amacıyla hazırlanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi Sivas’ta hayata geçirildi.

Proje kapsamında Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde toplantı düzenlendi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Erbıyık, oda başkanları ile okul müdürü Nihat Mazlum katıldı.

Hem projeyi tanıtmak hem de okula yapılan yatırımları yerinde görmek amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Recai Gülez, UMEM Projesi’nin 23 Haziran tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini, ülke genelinde 5 yılda bir milyon gencin istihdam edilmesinin hedeflendiğini söyledi. Proje kapsamında 111 okulun makine araç ve laboratuar donanımlarının yenilendiğini vurgulayan Gülez, “Sivas’ta Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisemiz ‘Proje Okulu’ olarak belirlenmiş ve 868 bin lira ödenek ayrılmıştır. Ayrılan bu ödenekle okulumuzun atölye laboratuarları modern makine, tezgah ve eğitim setleri ile donatılmıştır. Hazırlık çalışmalarımız yıl sonu itibariyle başlamış ve 10 Ocak 2011 tarih itibariyle okulumuz uzmanlaşmış meslek edindirme merkezi olarak hizmet vermeye hazır hale getirilmiştir. Proje ile hem iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması hem de herhangi bir mesleği olmayan işsizlerin; meslek edindirilmek suretiyle istihdamı hedeflenmektedir.” dedi.

Açılacak kurslar sayesinde kursiyerlere meslek edindirileceğini dile getiren Gülez, “Kurslarımızda başarılı olan ve özel sektör işverenlerince işe alınan ve fiilen çalıştırılanların prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, işe alındıkları tarihten itibaren 12 ay süre ile İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacaktır. Ayrıca kurs süresince kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 15 lira yevmiye verilecek. Teorik eğitim ve staj süresince iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası giderleri de İŞKUR tarafından karşılanacaktır.” diye konuştu.

Toptantının sonunda Okul Müdürü Nihat Mazlum, yeni alınan araç ve gerekçlerin ve laboratuarların olduğu bölümleri katılımcılara gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gezi ve incelemelerin ardından projeyi değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, piyasada kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. Köksal, açılacak bu kurslar sayesinde gençlerin hem sigortalı olacağını hem de iş yerlerinde istihdam edileceğini söyledi.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi'nin son teknolojik araç ve makinelerle donatıldığına dikkat çeken Köksal, buralarda açılacak kurslar sayesinde kalifiye eleman sıkıntısının da giderileceğini, istihdamın artırılacağını dile getirdi. Köksal, meslek liselerinin önemine değinerek, ailelerin çocuklarını bu okullara yazdırmalarını ve meslek öğretmelerini tavsiye etti.

CİHAN



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,497 µs