En Sıcak Konular

Kahramanmaraş'ta bir kişinin cesedine ulaşıldı

10 Şubat 2011 15:40 tsi
Kahramanmaraş'ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada meydana gelen göçük sonrası 1 kişinin cesedine ulaşıldı. Cesedine ulaşılan kişinin 25 yaşındaki dozer operatörü Ruşen Demir olduğu bildirildi.

Olay sonrası bölgeye ulaşan 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı 2 helikopter, göçüğün meydana geldiği bölgede yaptığı alçak uçuş sonrası bir kişinin yerini tespit etti. Bunun üzerine helikopterdeki halat yardımıyla aşağıya inen bir asker, toprak yığınları arasındaki kişinin hayatını kaybettiği belirledi. Bulunduğu yerden çıkarılan ceset, daha sonra halatla helikoptere taşındı. Bunun üzerine göçük bölgesinden ayrılan helikopter, ambulansların bulunduğu noktaya iniş yaptı. Ceset torbası içinde helikopterden indirilen ceset ambulansla morga götürüldü. Yetkililer, cesedin kime ait olduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı.

GÖÇÜKTEN ETKİLENEN 5 İŞÇİNİN DURUMU İYİ

Kahramanmaraş Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada yaşanan göçükten etkilenen 5 kişi Afşin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ambulansla hastaneye getirilen işçilerin isimleri şu şekilde: Durmuş Genç, Fedai Burun, Bayram Özel, Baki Kahya, Kenan Özdemir. Acil müdahale edilen işçilerin göçük esnasında şoka girdiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Sadece Baki Kahya isimli işçinin toprak çarpmasına maruz kaldığı, onun da durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖÇÜK ALTINDA 15 İŞÇİ BULUNUYOR

Kahramanmaraş'ın Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'nde meydana gelen göçükte toprağın altında kalan işçilere hala ulaşılamadı. Pazar günü oluşan ilk göçüğün yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olduğu belirtilen göçüğün altında 13 kamyon 3 iş makinesi olduğu tahmin ediliyor.

Kömür tedarik eden Çöllolar kömür havzasında ikinci kez meydana gelen göçük sebebiyle santralde çalışan işçilerin büyük bir kısmı ve aileleri havzaya akın etmiş durumda. Sadece kurtarma ekipleri ve jandarma olay yerine alınıyor. Resmi olmayan ilk bilgilere göre 15 kişinin göçük altında kaldığı ve hala ulaşılamadığı belirtiliyor. Sabah saat 09.30-10.00 saatlerinde olduğu bildirilen göçüğün yaklaşık 160 metre yerin altında olduğu bilgisi veriliyor.

Çöllolar açık kömür üretim sahasında 6 Şubat'ta yaşanan ilk göçükte 1 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi de yaralanmıştı. Buna rağmen havzada çalışmaların devam etmesi tepkiyle karşılanmıştı.

TTK'DAN 10 KİŞİLİK TAHLİSİYE EKİBİ, KAHRAMANMARAŞ'A GİDECEK

Kahramanmaraş'ta, Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada yaşanan göçükle ilgili kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) 10 kişilik kurtarma ekibinin helikopterle kente gönderileceği bildirildi.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün ardından kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'a gönderilmek için ekibin hazırlandığını söyledi.

Şu anda 10 kişilik ekibin ekipmanlarıyla hazır beklediğini anlatan Özçelik, ''Hareket konusunda henüz emir gelmedi, bekliyoruz. Muhtemelen helikopterle ekibimiz Kahramanmaraş'a hareket edecek. Ankara'daki ilgili birimler organizasyonu sağlıyor. Haber bekliyoruz'' dedi.

Zonguldak'taki ocaklarda göçük, grizu ve kömür patlaması, karbonmonoksit zehirlenmeleri, metan gazı ve karbondioksit boğulmaları gibi çok sayıda kazalara müdahale eden ekipler; göçük açma, ahşap tahkimat yapımı ve dar kesitte çalışma konularında tecrübeli uzman personellerden oluşuyor.

Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür üretilen sahada iş makinesi çalışırken meydana gelen göçükte 2 işçinin hafif yaralandığı, 9 kişiden ise haber alınamadığı bildirilmişti.

VALİ KOCATEPE: "GÖÇÜK ALTINDA KİMSE YOK"

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün 6 Şubat'ta meydana gelen 1 işçinin öldüğü ve 10 işçinin yaralandığı alanda yaşandığını belirterek, ''O olayda göçük altında kalan iş makinesi çıkartılmaya çalışılırken ikinci göçük olayı yaşanmış. Bana ulaşan ilk bilgiler göçük altında kimsenin bulanmadığı yönünde. Arkadaşlarımız alandalar ve çalışıyorlar, gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağız'' dedi.

Arama-kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

(AJANSLAR)



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,886 µs