En Sıcak Konular

AK Parti 'hadım' için destek istedi

10 Şubat 2011 14:20 tsi
AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, cinsel suçlara cezaları artıran kanun teklifine ilişkin medyaya, “Bunun insanlık suçu olduğuna inanıyorsanız, bizim yapmaya çalıştığımız şeyin, masumiyeti korumak olduğuna inanın. Bize destek verin”

Dedegil, Ak Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan ile TBMM'de gazetecilerin, kanun teklifine ilişkin sorularını yanıtladı.

Medyanın, teklifin “hadım etmek” şeklinde duyurulmasına karşı çıktıklarını belirten Dedegil, “Bu bir hadım ve ceza değildir, tedavidir” ifadesini kullandı.

“Bir yetişkin, çocuğa olması gerekenin dışında bir şey hissediyorsa bu hastalıktır” değerlendirmesinde bulunan Dedegil, bu kişilerin bir olaya karışmadan gidip tedavi olması gerektiğini söyledi. Alev Dedegil, “Hangi akılla, vicdanla, duygu ile itiraz edildiğini bilmiyorum. İtiraz edenlerin topluma, çocuklara karşı sorumluluğudur. Mağdur olanın yanındayız ve mağduriyetinin giderilmesi için bu yola çıktık, sonuna kadar da kararlıyız” dedi.

Dedegil, hasta olan bir kişinin ilaç aldığı zaman rahatladığını ya da iyileştiğini kaydederek, “Bu da böyle bir şey. Bunun dünyadaki uygulamalarını izliyoruz” diye konuştu.

Alev Dedegil, medyadan şu taleplerde bulundu:

“Bunun insanlık suçu olduğuna inanıyorsanız, bizim burada yapmaya çalıştığımız şeyin masumiyeti korumak olduğuna inanın; bize destek verin... Lütfen bundan sonra öyküleri yayınlamayın, sadece cezaları teşhir edin. Yani 'çocuğu aldı, arabasına çağırdı, götürdü...' Böyle şeyler yayınlamayın. Bu çok daha etkili olan bir şeydir. Vicdan dışı suçlarla mücadelede toplumun birlikte hareket etmesi çok önemli. Medya da bunun çok önemli bir ayağı.”
Aşkın Asan ise Ak Parti grubunun teklife destek verip vermediğinin sorulması üzerine, teklife başta grup olmak üzere, halkın çok büyük desteğinin olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, Diyanet İşleri Başkanlığının teklifi, “Organların Allah tarafından verildiği ve isteseydi Allah cezalandırırdı” şeklinde değerlendirdiğinin anımsatması üzerine Asan, “Kanun teklifinin hiçbir yerinde 'hadım' kelimesi geçmiyor. Hiç kimsenin organları alınmıyor, hadım yok. Hadım kelimesini siz kullandınız ve orada da hata yaptınız. Pedofili suçlularından; 2 yaşındaki çocuğa bile tecavüz eden, onları öldüren, organlarını parçalayan canilerden bahsediyoruz. Bunlar hasta ise bunların tedavi edilmesi gerekiyor. Tedavide kullanılan ilaç, ayda bir vurulan, kadınların doğum kontrolünde kullandığı 'Depo Provera' denilen bir ilaçtır” dedi.

A.A.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,217 µs