En Sıcak Konular

Başbakan oyunlar için devreye girdi

10 Şubat 2011 11:13 tsi
Akdeniz Oyunları için istenen 'Garanti Mektubu' bizat Başbakan Erdoğan tarafından imzalanarak komiteye iletildi...

2013 Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getirmek için çalışmalar sürerken Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi (ICMG) Yönetim Kurulu tarafından istenen garanti mektubunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığı ve komiteye iletildiği bildirildi.

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında İtalya'nın Pescara kentinde yapılan oylamada, 17. Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getirebilmek için yoğun şekilde çalıştıklarını, ancak çabalarının sonuçsuz kaldığını ve 2013 Akdeniz Oyunları'nın ev sahipliğini Yunanistan'a kaptırdıklarını hatırlattı.

Bunun akabinde ev sahipliği için hedeflerini 18'incisi yapılacak olan 2017 Akdeniz Oyunları olarak belirlediklerini anlatan Tüzmen, bu yöndeki çalışmalar sürerken, Yunanistan'ın oyunların 2013'deki oyunları ekonomik nedenlerden dolayı yapamayacağını açıklamasıyla Mersin'in yeniden umutla dolduğunu söyledi.

Şu an Mersin'in 2007 yılında hak ettiği 17. Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapması yönünde, uluslararası kamuoyunda yoğunlaşan çalışmaların sonuç vereceğine inandığını dile getiren Tüzmen, şöyle konuştu:

''Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi (ICMG) Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplantısında alınan kararla, ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyen Yunanistan'ın Volos kentinden 2013 Akdeniz Oyunları'nı düzenleme hakkını geri almıştır. Bu karar neticesinde, 2013 Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getirmek için yapmış olduğumuz görüşmelerde, Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi (ICMG) yönetim kurulu, hükümetimizin, devlet garantisini belirten garanti mektubunun kendilerine ulaştırılmasını istemişlerdir. Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi'nin talep ettiği, mektup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve komiteye iletildi. Bu imza neticesinde, 17. Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılabilmesi için tüm imkanlar devlet tarafından sağlanacak ve garantörü Türkiye Cumhuriyeti devleti olacaktır.''

26 branşla, en çok spor dalında müsabakaların yapıldığı organizasyonlar arasında olan Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e ve Türkiye'ye ciddi ekonomik katkı sağlayacağına dikkati çeken Tüzmen, ''Akdeniz'e kıyısı olan 24 ülkenin katılımı ile 4 yılda bir gerçekleştirilen, yaklaşık 3 bin 500 sporcunun mücadele ettiği ve olimpiyat kurallarının geçerli olduğu, 15 gün süren büyük bir organizasyon olan Akdeniz Oyunları ilk defa 1951 yılında Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlendi. 6'ncısı 40 yıl önce 1971'de İzmir'de gerçekleştirildi. Hedefimiz, bölgemizin kalkınmasında çok önemli bir yer tutacak olan, toplumsal, kültürel ve sosyal yakınlaşmayı sağlayan, 17. Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de düzenlenmesini sağlamaktır'' diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte güçlü lobi çalışmalarıyla ev sahipliği için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Tüzmen, şunları kaydetti:

''13 Şubat 2011 tarihine kadar Libya ve İspanya da Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi'ne tekliflerini sunacaklar. Komitenin teklifleri kabul etmesinden sonra, 24 olimpiyat komitesi aday ülkeleri oylayacak. İlk oylama 23 Şubat'ta, ikinci oylama 28 Şubat'ta yapılacak. Yapılan oylamalarda geçerli oyun yüzde 51'ini alan ülke, 17. Akdeniz Oyunları'nı kendi ülkesinde yapmaya hak kazanacak. Tarihler ve oylama süreci komitenin teklifleri kabul etmesi veya etmemesi durumunda değişiklik gösterebilir. İşte tüm bu süreci çok iyi takip edip, 17. Akdeniz Oyunları'nı Mersinimiz'e kazandırmak için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız.''

''REFERANSIMIZ GÜÇLÜ''

Tüzmen, Erzurum'da yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na kısa sürede hazırlanılarak gerçekleştirilmesinin Türkiye için iyi bir referans olduğunu söyledi.

Böylesi büyük bir organizasyonun kısa sürede yapılabilmesinin, 2013 Akdeniz Oyunları'nın da aynı şekilde gerçekleştirilebileceğinin teminatı olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Tüzmen, şunları kaydetti:

''Referansımız çok güçlü. Çünkü Türkiye istediği zaman neler başarabileceğini Erzurum'da gösterdi. Bundan sonra lobi çalışmalarının da desteğiyle Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getireceğiz. Bunun için artık Başbakanımız Erdoğan da devrede. Bu işi Türkiye kadar iyi şekilde organize edebilecek başka bir kimse yok. Onun için komitenin de tercihlerini kullanırken, referansları iyi değerlendirmesi gerekir.''

aa



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,797 µs