En Sıcak Konular

Erdoğan yeni bir genelge yayınladı

10 Şubat 2011 10:33 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Teşkilatı Veri Tabanı genelgesi yayımladı.

 Başbakan Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, 1991 tarihli Başbakanlık genelgesi ile kurum ve kuruluşlardan, merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlerinin resmi yazışmalarda kullanılacak haberleşme kodlarının oluşturulması, teşkilat yapısında oluşacak değişikliklere göre gerekli güncellemelerin yapılması ve bunların Başbakanlığa bildirilmesinin istendiği, bu kodların birleştirilmesi sonucunda Devlet Teşkilatı Veri Tabanı'nın (DTVT) oluşturulduğu anımsatıldı.

Ancak, yeni kurulan kurumlar ve mevcut kurumların teşkilat yapılarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle DTVT'nin güncellenmesi gerektiği belirtilen genelgede, kurumlar tarafından yapılacak güncelleme işlemlerinin, Başbakanlığa elektronik ortamda bildirilmesi amacıyla ''kamu.basbakanlik.gov.tr'' internet adresinde yer alan ''DTVT Uygulaması''nın geliştirildiği, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca belirtilen esaslara göre güncelleme işlemleri yapılacağı kaydedildi.

Genelgede, uygulamaya erişimin ''kamu.basbakanlik.gov.tr'' internet adresinden sağlanacağı, kurumların merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme birimlerinin, bu birimlerin bulunmadığı kurumlarda bunlara denk sayılacak birimlerin sorumlu ve görevli olacağı ifade edildi.

Sorumlu birimlerde düzenli olarak güncelleme işlemlerini yürütecek yeterli sayıda DTVT görevlisi belirleneceği belirtilen genelgede, kurumlarda belirlenen DTVT görevlilerine uygulamaya erişim yetkisinin verilmesi için e-devlet şifreleri aldırılarak T.C. kimlik numaraları, e-posta adresleri ve telefon numaraları Başbakanlığa bildirileceği kaydedildi.

Haberleşme Kodlarının, DTVT Uygulaması üzerinde yer alan ''Kodlama Standartlarına'' uyularak oluşturulacağı, DTVT'de yer alan kurum/birim adları ile bunlara ait kodların incelenerek kaldırılan birimlerin silineceği, yeni kurulanların ekleneceği ifade edilen genelgede, elektronik belge yönetim sistemlerinde veya geliştirilen diğer uygulama yazılımlarında kurumların tanımlanmasında kurum kimlik kodları, hiyerarşik yapının kullanılması gereken durumlarda da haberleşme kodlarının kullanılacağı vurgulandı.

Genelgede, bu tür uygulamalar için DTVT'de yer alan kodlar ve kurum/birim adlarının, oluşturulacak ağ (web) servisleri aracılığıyla talep eden kurumlarla paylaşılacağı, bu nedenle kurumlara ait uygulama yazılımlarında DTVT Kodları dışında kodlar veya listelerin kullanılmayacağı ve DTVT benzeri yapılar oluşturulmayacağı bildirildi.

Genelgeyle konuya ilişkin 1991 tarihli Başbakanlık Genelgesi yürürlükten kaldırıldı.

AA

 



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs