En Sıcak Konular

Kayıplar için komisyon kuruldu

10 Şubat 2011 09:08 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinin ardından kayıp ailelerini umutlandıran haber geldi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda alt komisyon kurdu. Alt komisyon, 7 sene önce kaybolan Tolga Baykal Ceylan olayı başta olmak üzere, gözaltındaki kayıp olaylarını araştıracak. Meclis'in tüm imkânları bu doğrultuda seferber edilecek. 

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, faili meçhul ve kayıplar için harekete geçti. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Cumartesi Anneleri'ne verdiği söz doğrultusunda kayıplar için alt komisyon kuruldu. Alt komisyon, 7 sene önce kaybolan Tolga Baykal Ceylan olayı başta olmak üzere, gözaltındaki kayıp olaylarını araştıracak.

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu 'Cumartesi Anneleri'yle bir araya geldi. Kayıp aileleri, Erdoğan'dan komisyon kurulmasını istedi. Kayıp Tolga Baykal Ceylan'ın annesi Kadriye Ceylan, görüşmeden umutlu olduklarını söyledi. Başbakan, önceki günkü grup konuşmasında da acılı ailelerle yaptığı görüşmeye temas etti. Ceylan olayını aktaran Erdoğan'ın "Evladının İTÜ'de okurken, bir gidişle gittiğini ve İğneada'da kaybolduğunu, ondan sonra sadece ıslak fanila ve şortunun kendisine ulaştırıldığını... Orada farklı farklı şeylerin kendisine söylendiğini, bunların inandırıcı yanı olmadığını... Ben de ona inanıyorum, doğru söylüyor. Bu 7 yılı ayrıca hesaba çekmemiz lazım." sözleri vekilleri duygulandırdı. Bu konuşmanın ardından Meclis İnsan Hakları Komisyonu dün toplandı. Kayıpları araştırmak üzere bir alt komisyon kurulması kararlaştırıldı. Komisyon öncelikle Başbakan'ın Cumartesi Anneleri ile yaptığı görüşmede gündeme gelen kayıp Tolga Baykal Ceylan'ın dosyasını inceleyecek. Meclis'in tüm imkânlarını seferber edecek olan komisyon üyeleri, bu olayın yanı sıra diğer gözaltı olaylarını da araştıracak.

CEYLAN'IN ANNESİ: ÜMİTLERİM YEŞERDİ

Tolga Baykal Ceylan'ın annesi Kadriye Baykal Ceylan, karardan umutlu olduğunu söyledi. "Çok sevinçliyim, en azından ümit etmeye başladım yeniden. Bu önemli bir adımdır." diyen anne Ceylan, taleplerinin evlatlarının bedenlerinin verilmesi ve faillerinin yargılanarak adaletin yerini bulması olduğunu belirtti. Devletin inkar politikasını Başbakan Erdoğan'ın bozduğunu ifade eden Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık anaları kaale alan bir başbakanımız var. Bu bizim acımızı dindirir mi? Hayır. Ama azar azar tükenişimizi azaltacaktır. Bir nebze de olsa rahatlayacağız ve dua edeceğimiz bir mezar olacak." Tolga Baykal Ceylan, 9 Ağustos 2004 tarihinde kaybolmuştu.

Güvenlik kurumlarımıza hakareti kabullenemeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile bazı emniyet mensuplarını kabul etti. Erdoğan, "Bizler de, güvenlik birimlerimiz de gerektiğinde özeleştirimizi elbette yaparız. Ama güvenliğimiz için çalışan hiçbir kuruma da haksız, yıkıcı, tahkir ve tahrip edici eleştiri getirilmesini kabullenemeyiz. Bunun karşısında ilk önce biz dururuz.'' dedi. Polisin, demokratikleşme adımlarına paralel olarak kendini sürekli yenilediğine işaret eden Başbakan, "Emniyet teşkilatımız statükonun bekçisi değil, değişimin öncüsüdür. Emniyet teşkilatımız totaliter idarenin değil, ileri demokrasinin savunucusudur.'' ifadelerini kullandı. Zaman zaman teşkilata yönelik haddi aşan eleştiriler yapıldığını, hakaretler edildiğini ve karalama kampanyaları yürütüldüğünü dile getiren Erdoğan, güvenlik birimleri arasında bir ayrım yapılmasını eleştirdi. Art niyetli biçimde güvenlik birimlerinin birbirine alternatif gibi gösterilmek istenmesini de sakıncalı bulduğunu vurguladı. Başbakan, polisleri askerlikten muaf tutan düzenlemenin hayata geçirildiğini hatırlatırken, "Polisimizin askerlik mükellefiyetini ortadan kaldıran bu düzenleme, bizim ve milletimizin polisimize, Emniyet teşkilatımıza bir minnet ifadesidir." diye konuştu.
 
zaman




Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,136 µs