En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kürdistan’ açılımı

10 Şubat 2011 08:09 tsi
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kürdistan’ açılımı

CHP’nin Ortadoğulu medya mensuplarına verdiği davete sürpriz bir kuruluş da eklendi.

CHP, Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu ülkelerinden bazı gazetecilerle yaptığı toplantıya davet edilmeyen Kürdistan Haber Ajansı temsilcisini son dakika değişikliği ile görüşmeye dahil etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ortadoğu'da faaliyet gösteren ve Türkiye'de temsilciliği bulunan bazı basın yayın kuruluşları ile dünkü kahvaltılı buluşması öncesi ilginç bir trafik yaşandı. Toplantıya çağrılan isimler arasına "son dakika" değişiklik yapılarak, Kürdistan Haber Ajansı (Ajansa Kurdistane-AK News) da davet edildi.

Çağrılmayınca kendi başvurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk'ün organize ettiği toplantıya İran Radyo ve Televizyonu, İran Haber Ajansı, BAE Al Arabiya TV, Katar Al Jazeera TV, Lübnan Al Manar TV, Katar Al Arab Gazetesi, Kerkük Gazetesi, Kerkük Haber Ajansı, Kuveyt Haber Ajansı, Lübnan LBC, Mısır M na Orta Doğu Haber Ajansı ve Irak Türkmen Şanı Dergisi temsilcileri davet edildi. Bu isimlerin Genel Merkez'den duyurusu da önceki gün gerçekleşti. Davet listesinde olmayan merkezi Erbil'de bulunan ve kamuoyunda Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Kürdistan Haber Ajansı'nın Türkiye Temsilcisi Kemal Avcı da toplantıya katılmak için başvuruda bulundu. Parti yönetiminin onaylamasının ardından Avcı da toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada Tunus ve Mısır'da yaşanan gelişmelere değinirken, demokratik dönüşüm hareketlerine dışarıdan dolaylı ve doğrudan müdahale etmek yerine bu ülkeler için özgürlük ve demokrasiyi daha sesli dile getirmek gerektiğini ifade etti.

Seçim öncesi Irak’a gidecek

Ön yargılarımızı tarihe gömmeliyiz diyen Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'da gelecek henüz yazılmamıştır. Onu demokratik değerlerle yazmak bize düşüyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, seçimden önce Irak'a gideceğini de söyledi. Ziyaretin Bağdat yönetiminin vereceği tarihe göre netleşeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Kerkük'ün statü sü ne iliş kin ola rak ise şunları söyledi: Kerkük'te özel bir yönetim kurulmalı, yönetim tek bir gruba verilmemelidir. Farklı grupların çatışması değil, uzlaşması üzerine bir çözüm bulunmalıdır." CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak da İsrail'in hata yaptığını, özür dilemesinin ilişkileri rahatlatacağını vurguladı.

Arıtman'ı Irak'a götüreceğim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin CHP Milletvekili Canan Arıtman'ın, "Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz" açıklamasını anımsatarak Arap kadınlarının aşağılandığını ifade etmesi üzerine, "Yanlış bir söylem, doğru bulmuyorum. Canan Hanım'ın Arap kadınlarını tanıması lazım. Irak gezisine birlikte götüreceğim" dedi.

"Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz" sözlerine açıklık getiren Arıtman ise şunları söyledi: "Açıklamama kadın hakları açısından bakılmasını dilerim. Bu değerlendirmemim kılıkla kıyafetle ilgisi yoktur, insan haklarıyla ilgili değerlendirmedir. Türkiye'de de son yıllarda kadın hakları konusunda gerileme var. Geriye gidişi ulusal ve uluslararası raporlarda görüyoruz. Dünya Ekonomik Forumu'nun Küresel Kadın Erkek Eşitliği Raporu'na göre Türkiye, kadın-erkek eşitliği bakımından 134 ülke arasında sondan 8. sırada bulunuyor. Yemen, Suudi Arabistan gibi ülkelerle aynı sıralarda bulunuyoruz. Benim uyarım bu yöndeydi." Arıtman, Kılıçdaroğlu ile birlikte Irak'a gidip gitmeyeceğiyle ilgili olarak, "Sayın Genel Başkanımızın vereceği her göreve hazırım" dedi.

bugün

 

 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,700 µs