En Sıcak Konular

Habur'da 2010 yılında 737 kişi hakkında işlem yapıldı

9 Şubat 2011 21:43 tsi
Habur sınır kapısında 2010 yılında 30 Milyon lira değerinde 344 ayrı kaçakçılık olayı yaşanırken 737 kişi hakkında da yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Kaçak olarak yakalanan maddelerin en başında sigara yer aldı. 2. Milyon 420 bin 161 TL değerinde 342 bin 252 paket kaçak sigara ele geçirildi. 2010 Yılında Habur Sınır Kapısı'nda alınan güvenlik önlemleri neticesinde kaçak eşya yakalanmalarında artış sağlandığı bildirildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Habur Gümrükler Başmüdürü Rıfat Bolat 2010 yılı içerisinde Habur Gümrük sahası içerisinde 344 kaçakçılık olayına müdahale edildiğini söyleyerek 344 kaçakçılık olayında 737 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ifade etti. Başmüdür Rıfat Bolat, "Olayların çoğunluğunu sigara kaçakçılığı oluşturmaktadır. Tırlarda yolcu beraberinde eşya taşıyan taşıtlarda yapılan aramalarda ele geçirildi. Bunların da yaklaşık piyasa değeri 30 milyon lira civarındadır.

2010 yılını 2009 ile kıyaslarsak 2010 yılında yaşanan olay sayısında bir miktar artma var. Bunların dışında da idari işlem dediğimiz günü birlik tabir ettiğimiz yolcularda 1 yıl içerisinde yaklaşık 50 binin üzerindeki yolcu hakkında işlem yapılmıştır. Bunlardan da tabi yolcu beraberi eşyaya ambarına gelende yine sigara türü muafiyet fazlası eşyalar alınmıştır. Onlar hakkında da işlem yapılmıştır. Bunun neticesinde bu sigaralar imha yöntemiyle tavsiye edilmektedir".dedi.

"KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE ÖNLEMLER ARTTI"

2010 yılında kaçakçılık olaylarında karşı güvenlik önlemlerini artırdığını belirten Müdür Rıfat Bolat "Kaçakçılık ile mücadelede Habur Sınır Kapısı konuşlandırılırken 2 adet büyük x-ray cihazı alınmıştı. Bunlar tırların denetimini yapmaktadır. Daha sonra bomba mühimmat detektör köpeği ilk olarak Habur sahamıza Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirildi. Bu köpek detektör köpek vasıtasıyla da kontroller yapılmaktadır. Çok yakın zamanda da bagaj x-ray'ı dediğimiz ünite yolcuların girişlerdeki kapalı kutularını aramak için bir x-ray ünitesi oluşturduk." diye konuştu.

cihan



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,414 µs