En Sıcak Konular

Halaçoğlu: Ermeni sorununun temelinde İsrail'i kurma ve PKK var

0 0 0000 00:00 tsi
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermeni sorununun temelinde, büyük İsrail'i kurma emelleri ve terör örgütü PKK'nın yattığını söyledi.

      Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen ''Ermeni Sorunu'' konulu panelde konuşan Halaçoğlu, günümüzde Türklere bazı dayatmalarda bulunan ve birlik haline gelen ülkelerin tarihlerine bakıldığında, başkalarının sırtına basan, asalak biçimde onları sömüren ülkeler olduklarının görüleceğini söyledi.
      Ermeni sorununun, 15. yüzyılın sonlarında başladığını ve 20. yüzyıla girildiği dönemde, batı emperyalizminin, Osmanlı coğrafyasına sahip olma mücadelesi bulunduğunu ifade eden Halaçoğlu, ''20. yüzyıldaki mücadelede Ermeniler kullanılmıştır. Daha önce Bulgarlar ve Yunanlılar kullanılmıştı. Osmanlı, böylece Balkanlardan atılmıştı'' dedi.
      Halaçoğlu, Ermeni sorununun temelinde iki unsurun bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
      ''Bunlardan biri, Büyük İsrail'i kurma emelleridir. Bunun için Kuzey Irak'ta Kürtler kullanılmaktadır. İkincisi de terör örgütü PKK'dır. Terör örgütü PKK'nın yarıya yakını Ermeni dönmesidir ya da bu tür kişilerdir. Bu ikisini bir araya getirirseniz, Batı dünyasının aslında Anadolu'da ne yapmak istediğini daha iyi anlarsınız.''
     
     ''YAPILANLARIN ANLAMI"
      AB'ye giriş sürecinde Türkiye'ye 'önce Kıbrıs meselesini hallet, sonra soykırımı kabul et'' gibi şartlar sunulduğunu ifade eden Halaçoğlu, Kopenhag kriterleri içinde bu şartların olmadığını söyledi.
      Kophenag kriterlerinde ''komşu ülkelerle sorunun olmayacak'' şartının bulunduğunu belirten Halaçoğlu, ''Bu şart, Güney Kıbrıs ve Yunanistan AB'ye alınırken bozulmuştur. Çünkü bunların, komşuları olan Türkiye ile sorunu var. Özetle bu yapılanın Türkçe anlamı, 'sizi bu birlik içerisinde istemiyoruz' demektir'' şeklinde konuştu.
      Halaçoğlu, Türkleri tarihleriyle yüzleştirmek isteyenlere her zaman, ''Bizi ikna edin, kabul edelim'' dediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
      ''Türkiye'de, Avrupa'da, kim istiyorsa herkesle, her şartta, her yerde tartışmaya hazırım. Resmi bir tarihçi olarak onlara diyorum ki, hangi ekibi kurarsanız kurun, gelin, arşivlere birlikte bakalım. 1915'te neler oldu, bakalım. Ben araştırır ortaya koyarım, yargıya varacak olan ise hukuktur. Mahkemeye gidelim diyorum, gitmiyorlar.'' Son zamanlarda Türkiye'ye yönelik sözde ''soykırımı kabul edin'' söylemlerini, Engizisyon Mahkemelerinin kararlarına benzettiğini belirten Halaçoğlu, ''Önce kabul edin, ondan sonra görüşelim diyorlar. Ondan sonra ne görüşelim?'' dedi.
     
     ''1,5 MİLYON ERMENİ ÖLDÜRÜLDÜYSE MEZARLARI NEREDE?
      Halaçoğlu, bazılarının, ''1.5 milyon Ermeni öldürüldü'' şeklindeki söylemlerine bir anlam veremediğini ifade ederek, ''Peki, bu insanlar öldürüldüyse nereye gömüldüler. En az hesapla 5 bin toplu mezar olması gerek öyleyse. Nerede bunlar, gösterin bize diye bas bas bağırıyorum'' diye konuştu.
      Panelde konuşan Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Üyesi Prof. Dr. Kemal Çiçek de Ermenilerin evlerinden ayrılarak başka bir yere göç etmelerini bazılarının ''soykırım'' olarak kabul ettiğini söyledi.
      Panelin ardından, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ''Arşiv Belgelerine Göre Anadolu'da Ermeni Mezalimi'' konulu sergi açıldı.
      Trabzon Belediyesi tarafından yayınlanan ''Arşiv Belgelerine Göre Trabzon'da Ermeni Faaliyetleri'' isimli iki ciltlik kitap da davetlilere dağıtıldı.
     

milliyet



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,857 µs