En Sıcak Konular

Arıtman'ın sözleri zor durumda bıraktı

9 Şubat 2011 18:18 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman'ın 'Arap kadınları' açıklamasını yorumladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ortadoğu-Arap ülkeleri gazetecileriyle kahvaltılı basın toplantısında, Ortadoğu ülkelerinin topraklarında terör örgütlerinin yerleşmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu,CHPGenel Merkezi'nde Ortadoğu-Arap ülkeleri gazetecileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya İran, Katar, Lübnan, Irak, Katar, Mısır, Kuveyt, BAE'deki bazı gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Ortadoğu-Arap ülkeleri gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun, alınan bilgiye göre, özellikle Irak'ın anayasasına, yönetimine, devlet yapısına saygılı oldukları vurgusunu yaptığı ifade edildi.

CHP'nin Ortadoğu ülkeleri ile iyi ilişkiler kurmasını istediklerini de vurgulayan Kılıçdaroğlu, bunun için laik devlet yapısına saygı ve Ortadoğu ülkelerinin topraklarında terör örgütlerinin yerleşmesine izin verilmemesi gerektiğini ön plana çıkardığı kaydedildi.

''Irak'ta güçlü bir muhalefet olmalı ama bu ayrışma değil bütünleşme temelli olmalı'' dediği belirtilen Kılıçdaroğlu'nun, ayrıca ''Biz kimseye ağabeylik yapmayız. Çünkü hepimiz eşit ülkeleriz. Halklarımız var. Birbirimizi dinleriz, fikirlerimiz aynı olmasa bile dinleriz. Ama ağabeylik de yakışmaz bu Arap ve İslam dünyasına saygısızlıktır'' dediği de kaydedildi.

Toplantıda bir gazetecinin CHPİzmirmilletvekili Canan Arıtman'ın, ''Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz'' açıklamasını hatırlatması üzerine, Kılıçdaroğlu'nun da bu söylemi doğru bulmadığını belirterek, ''Canan hanımı o bölgeye göndermemiz lazım. Arap dünyasını tanıması gerek'' dediği bildirildi.

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Ortadoğu'da temsilciliği olmadığını belirterek, ''Temsilcilik yok ama daha yakın temas içinde olmak isteriz'' dediği ifade edildi.

aa



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs