En Sıcak Konular

Kaybolan dağcıya ulaşıldı

9 Şubat 2011 14:57 tsi
Kaybolan dağcılara ulaşmak için arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalara başladığı bildirildi...

 
 Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda kaybolduğu bildirilen dağcı, Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Kıçak köyüne ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda zirve tırmanışı yaptıktan sonra inişe geçtikleri sırada kaybolduğu bildirilen Serkan Kaya, gece kamp yerine ulaşmak isterken yanlış yöne yöneldi. Gece boyunca yürüyen Kaya, Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Kıçak köyüne ulaştı. Buradan ekipteki diğer iki arkadaşına telefonla ulaşan Kaya, sağlık durumunun iyi olduğunu ve köye sığındığını söyledi.

Sabah saatlerinde başlayan arama-kurtarma çalışmaları kapsamında bölgeye gelen Jandarma Arama Kurtarma Komutanlığına ait (JAK) 1 helikopter, Kaya'nın bulunduğu Kıçak köyüne hareket etti. Jandarma karakoluna götürülen Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Niğde Vali Vekili Polat Kara ile Çamardı Kaymakamı Mehmet Sarıbacak da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Zirve tırmanışı yapan 3 kişilik dağcı ekibinin profesyonel dağcılardan oluştuğunu bildiren Vali Vekili Kara, dağcıların izinli olarak tırmanış yaptıklarını kaydetti. İstanbul'dan gelerek gece Demirkazık Dağı'na tırmanan 3 kişilik ekip inişe geçtiği sırada, önden giden Serkan Kaya'nın kamp yerinde buluşmak üzere sözleştiği arkadaşlarıyla irtibatı kesilmiş, Serkan Kaya'yı bulamayan arkadaşları kayıp ihbarında bulunmuştu.

VALİ VEKİLİ KARA:''EKİPLERİMİZ BÖLGEDE ARAMA ÇALIŞMALARI YAPIYOR''

Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda kaybolan dağcının bulunması için jandarma ve AKUT ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Niğde Vali Vekili Polat Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kişilik dağcı ekibinin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na zirve tırmanışı yaptığını, dönüş yolunda bir dağcının kaybolduğunu belirtti.

Kayıp dağcının gayrimenkul eksperliği yapan Serkan Kaya (33) olduğunu ifade eden Kara, şu bilgileri verdi:

''İstanbul'dan gelen 3 kişilik ekip, Kanlıtepe bölgesinden zirve tırmanışı yaptıktan sonra dönüşe geçmişler. Dönüş yolunda Serkan Kaya, diğer iki arkadaşı ile kamp yerinde buluşmak için önceden hareket etmiş. Ancak, sabah saatlerinde diğer iki kişi, kamp yerinde Serkan Kaya'yı bulamayınca kayıp ihbarında bulunmuşlar. İhbar sonucu arama-kurtarma çalışmaları başlattık. Jandarma ve AKUT ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede arama çalışmaları yapıyor. Dağcının kayıp olduğu bildirilen bölge Adana sınırına çok yakın olduğu için Adana'dan da yardım isteyeceğiz.''

Niğde Dağcılık İl Temsilcisi Yusuf Biltekin de, dağcı grubunun pazartesi günü Çukurbağ köyünden yola çıkarak Demirkazık Dağı'na hareket ettiklerini öğrendiklerini bildirdi.

Biltekin, ''Köye cuma günü döneceklerini jandarmaya ve köydeki rehberlerine bildirmişler. Ancak, Serkan Kaya'nın sabaha karşı kaybolduğu bilgisi geldi. Niğdeli dağcılarla arama çalışmalarına katılmak için bölgeye hareket ettik'' diye konuştu. (AA)



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs