En Sıcak Konular

Ispartalılar, Mumcu'ya tepkili 

0 0 0000 00:00 tsi
Isparta'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun tavrını yanlış bulduklarını kaydetti.

Anavatan Genel Başkanı Mumcu'nun memleketi Isparta'daki vatandaşlar, cumhurbaşkanlığı seçimi için TBMM'de oturuma katılmayan Mumcu'yu eleştirdi. Mumcu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi için meclise gitmemesini eleştiren yurtdışında emekli olmuş Hakkı Sarıtaç, "Şu anda yapılan tabi yanlış. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı da yanlış, o da yanlış. Şimdiye kadar anayasa yok muydu da bugün mü anayasa çıktı? Mahkeme yerinde yok muydu şimdiye kadar? Vardı değil mi? O zamanki cumhurbaşkanlarında yapılmamış da, şimdi niye yapılıyor. Tabi bu bir şahsi istememezlikten olan birşey." dedi.

Mumcu'nun seçime gitmemesinin Türkiye'nin Anayasa Mahkemesi yoluyla yeniden seçime gitme ihtimaline yol açtığını savunan Volkan Cansu, verilen kararın siyasi olduğuna değindi. Ev hanımı Gülfidan Cansu ise, Mumcu'nun seçime katılmasının daha iyi olacağı inancında olduğunu belirtti. Abdullah Gül'ü Türkiye'yi temsili açısından doğru bir aday olarak gördüğünü belirten Cansu, "Türkiye açısından iyi bir cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. Güvenimiz var. Türkiye'yi çok iyi temsil edecektir, cumhurbaşkanımız olarak. O yüzden inşallah ikinci turlarda seçimi kazanır." diye konuştu.

Isparta'da esnaflık yapan İbrahim Yırtar, Erkan Mumcu'dan böyle bir tavır beklemediklerini söyledi. Ülkenin bir belirsizliğe sürüklenmek istendiğine inanan Yırtar, "Biz beklerdik ki, Erkan Mumcu'nın böyle bir şeye alet olmamasını. Ama, Erkan Mumcu böyle bir şeye alet olarak benim kendi kanaatımca en az yüzde 50 oy kaybına uğradı." şeklinde konuştu.

Yalvaçlı olduğunu söyleyen Ali Mert isimli derici, Mumcu'nun oylamaya katılmamasını iyi değerlendirmediğini ifade etti. Mumcu'nun AK Parti sayesinde milletvekili olduğunu söyleyen Mert, "Ama ondan sonra onlardan ayrıldı tekrar Anavatan'a döndü. Şimdi Erkan Mumcu seçimlerden hiçbir şey kazanamayacak Isparta oy vermeyecek. Açıkçası ben de vermeyeceğim. Çünkü Erkan Mumcu'yu burda herkes seviyordu sayıyordu. Isparta olsun bizim Yalvaç olsun tutuyorduk. Tabi katılsa daha iyi olurdu. Onun açısından iyi olurdu. Katılmaması milleti karşısına almak gibi oldu." dedi.

Meclisteki oylamaya katılmama tercihini Mumcu'nun kendi tavrı olarak gören bir vatandaş ise yorum yapmak istemedi. Herkesin kendi görüşüne göre katılıp katılmamakta serbest olduğunu dile getiren tatlıcı Veyis Göksu, "O bizden çok daha tahsilli. Herkesin görüşü kendisinin. Tabi katılsa iyiydi. Çoğunluk nerdeyse, yağmur bile yağsa seli o yana götürür. Onun için katılması iyi olurdu." diye konuştu.
 
zaman



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs