iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

'Devrim' böyle Google'lanır!

9 Şubat 2011 10:03 tsi
'Devrim' böyle Google'lanır! Dijital devrim dedikleri bu olsa gerek... iyibilgi özel

Daha ne Tunus, ne Mısır'daki rejimler tıngır mıngır sallanmazken, Sudan'da, yarı-özerk Güney Sudan bölgesinin tam bağımsızlığı için bir referandum yapılması için harekete geçilmiş, geçtiğimiz günlerde de referandum sonucu ülkenin kuzey-güney olarak ikiye bölünmesi resmi açıdan kesinleşmişti. Referandum süreci boyunca Sudan'da, o zamanlar kimsenin önem atfetmediği ilginç gelişmeler olmuştu. Örneğin:

"Amerikalı sinema oyuncusu George Clooney, Birleşmiş Milletler, Harvard Üniversitesi ve Google'la birlikte, Sudan'da 9 Ocakta yapılacak tarihi referandum öncesinde, ülkedeki muhtemel insan hakları ihlallerini uydular aracılığıyla gözetlemeyi sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyor.
Time dergisine yer alan makalesinde ünlü aktör, bugün başlatılacak Uydu Gözlem Projesi sayesinde, yakılan köyler ya da kitle halinde kaçan insanlar gibi her türlü şiddet işaretinin gözlemleneceğini belirtti. Verilerin, BM ve Harvard Üniversitesi tarafından toplanacağını ve analiz edileceğini söyleyen Clooney, Google ile diğer bir internet şirketi olan Trellon'un da bu bilgileri kamuoyuna duyurmak için bir site kuracağını dile getirdi. "

Yakışıklı Clooney karşımıza tesadüfi bir şekilde tekrar çıktı. (Bkz: 'Kusursuz Fırtına') Peki, bilin bakalım referandum sürecinde aktif rol alan Google'un adı en son başka hangi olayda karşımıza geldi?

"Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda süren gösterileri yakından takip eden El Cezire ve Reuters muhabirleri, eylemlere katılan Mübarek karşıtlarının, 12 gün gözaltında tutulduktan sonra dün serbest bırakılan Google yöneticisi Veil Gonim'i lider olarak görmeye başladıklarını bildirdi."

Devletleri esas oyuncu olarak gören klasik uluslararası teorileri, varsayımlarını tekrar gözden geçirse fena olmayacak...

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 1,731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,488 µs