En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Mısır açıklaması

8 Şubat 2011 21:02 tsi
Erdoğan'dan Mısır açıklaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Bahreyn Veliaht Prensi ve Başkomutan Yardımcısı Salman Bin Hamad Al-Khalifa ile görüştü.

Erdoğan, başta Tunus ve Mısır olmak üzere bölgedeki çeşitli ülkelerde son dönemde yaşanan gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, günümüzde kalıcı istikrarın halkın huzur, refah, güvenlik, mutluluğun güvence altına alınmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Erdoğan, Bahreyn Veliaht Prensi Salman Bin Hamad Al-Khalifa'yı birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Al-Khalifa ile çok yararlı görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Bahreyn ile ticaretin hızlı artış olduğunu söyledi. Erdoğan, mükemmel düzeyde olan siyasi ilişkilerin ekonomik ilişkilere de yansıması gerektiği konusunda görüş birliğinde olduklarını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye ile Bahreyn'i yakından ilgilendiren uluslararası konuları da değerlendirme fırsatı olduğunu ifade ederek, "Başta Tunus ve Mısır olmak üzere bölgemizdeki çeşitli ülkelerde son dönemde yaşanan gelişmeleri ele aldık. Dost ve kardeş ülkelerde çok sayıda can kayıbına, binlerce insanın yaralanmasına vesile olan bu gelişmelerden duyduğumuz kaygıyı ve üzüntüyü paylaştık. Günümüzde kalıcı istikrar halkın huzur, refah, güvenlik, mutluluğun güvence altına alınmasıyla mümkündür. Bunun da yolu insanların temel hak özgürlüklerine saygı gösterilmesinden geçmektedir. Elbette temel hak ve özgürlüklerin kullanılması kaos ve anarşiye dönüşmemeli. Bu süreçte katiyen şiddete başvurulmamalıdır. Velihat Prens Salman ile görüşmemizde demokratikleşme, reformlar yönünde atılan adımların önemine işaret ettik. Bahreyn'de sürdürülen demokratik reform sürecini takdirle izlediğimiz, Bahreyn'li kardeşlerimizin çabalarını desteklediğimizi özellikle ifade ettim." dedi.

Erdoğan, bir soru üzerine Bahreyn ile özellikle müteahhitlik alanında işbirliği yapabileceklerini kaydetti.

Erdoğan, bir başka soru üzerine Irak'a yapacağı ziyaretle ilgili tarihin netleşmediğini kaydetti.

(CİHAN)



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,247 µs